UFC

(VIDEO) Prije točno osam godina Shogun i Hendo odradili su nezaboravni rat u kavezu

Shogun vs. Henderson
 screenshot
19. studenog 2011. godine održana je UFC 139 priredba, jedna od rijetkih UFC PPV priredbi bez borbe za titulu prvaka. No, to nitko nije požalio budući da su sudionici glavne borbe, Mauricio 'Shogun' Rua i Dan Henderson odradili pet rundi jedne od najboljih borbi svih vremena.

Bila je to jedna od najboljih borbi u povijesti UFC-a i borba koja je mogla, a po mnogima i trebala donijeti preokret. Dan Henderson borio se u životnoj formi, iako već tada u veteranskim godinama, a Shogun Rua pokazao je ogromno srce i nakon ove borbe je svima bilo jasno zbog čega taj legendarni šampion uz sebe ima veliki broj fanova.

Borba je bila uzbudljiva od prve sekunde, budući da su obojica odlučili dati sve od sebe u borbi bez previše kalkulacija, no Henderson je bio bolji. U nekim trenucima uvjerljivije, u nekima za nijansu, no bez sumnje bio je bolji borac koji je uzeo prve tri runde i rijetko tko je na to mogao imati prigovora. No, onda se probudio Shogun te je već u četvrtoj rundi "Henda" doveo u probleme, uz ogromne ovacije dvorane u San Joseu čije pune tribine nisu mogle ostati ravnodušne na prikazano.

Peta runda jedna je posebna priča. Donijela je potpunu dominaciju Shoguna i situaciju gdje Henderson na sve moguće načine pokušava preživjeti. On je u tome uspio, no Shogun je apsolutno s pravom vjerovao kako je napravio dovoljno za 10-8 rundu što bi mu donijelo minimalno neodlučen ishod. Nažalost po njega, bilo je to jedno drugo vrijeme gdje je takva runda bila rijetkost i niti jedan od tri suca nije se odlučio za nešto što bi kod današnjeg bodovanja bilo potpuno normalno, očekivano i na kraju pošteno. Tako je Henderson izdržavši do kraja uzeo i pobjedu u ovoj borbi, koje se UFC odlučio prisjetiti putem svoje Facebook stranice.

Osim toga, pogledajte i kratko prisjećanje na borbu koje su objavili 2016. godine uz komentare Jona Jonesa, Daniela Cormiera, Joea Lauzona i nekih drugih boraca te također uz dojmove oba sudionika legendarne borbe. Inače, ovaj dvojac odradio je revanš dvije i pol godine kasnije, a tada je Henderson upisao pobjedu nokautom u trećoj rundi.

Linker
26. travanj 2024 13:17