UFC

(VIDEO) Prisjetimo se kako je 'Crna zvijer' zaustavila 'Kraljevskog udava'

Lewis vs. Oleinik
 screenshot/YouTube
Derricka Lewisa posljednji smo put gledali u kolovozu, kad je prekidom zaustavio Alekseija Oleinika

Nakon neuspješnog napada na UFC-ovu titulu teške kategorije, koji je upisao prije točno dvije godine te još jednog poraza nakon toga, Derrick Lewis uspio se oporaviti i putem tri pobjede ponovno se dovesti u poziciju odakle može gledati prema novom napadu na titulu. Savladao je u vrlo neizvjesnim borbama, sudačkim odlukama, Blagoija Ivanova i Ilira Latifija, da bi mu u kolovozu ove godine došao okršaj s Alekseijem Oleinikom.

Protiv "Kraljevskog udava" počeo je Lewis dobro. Brzo je akciju odveo na pod i kontrolirao je situaciju točno pola runde, kad se ruski veteran uspio ustati. Nedugo nakon toga Oleinik je odveo borbu na pod i našao se u prednosti te je krenuo raditi na završnici. Lewis je pokazao kako je sposoban izdržati takve napade, dok se Oleinik u pokušajima poprilično potrošio.

Nije borba dugo trajala nakon toga, već na samom početku druge dionice pogodio je Derrick udarac kojim je pokrenuo završnicu, da bi sve završilo 12. nokaut pobjedom u njegovoj UFC karijeri. Bila je to klasična Lewisova borba, u kojoj izgledao spor i kao da nema kondicije te će se svaki trenutak srušiti, ali u kojoj je pronašao udarac kojim je došao do pobjede.

Nešto tako tražit će i nadolazećeg vikenda, kad u borbi protiv Curtisa Blaydesa ima priliku upisati svoju najveću pobjedu do sada. Pogledajte borbu protiv Oleinika.

Linker
04. svibanj 2024 13:19