UFC

(VIDEO) Prisjetimo se kako je Islam Makhachev s lakoćom završio Dana Hookera

Hooker vs. Makhachev

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bile su mu potrebne otprilike dvije i pol minute

Do spektakularne UFC 280 priredbe ostalo je manje od mjesec dana, a UFC je već sad krenuo u nešto intenzivniju marketinšku kampanju za nadolazeći meč Islama Makhacheva i Charlesa Oliveire. Krenuli su tako na svom YouTube kanalu postavljati najbolje borbe ova dva aktera ‘‘main eventa‘‘ priredbe u Abu Dhabiju, a jučer su nas počastili borbom između Makhacheva i Hookera.

Hooker i Makhachev su se borili na UFC 267 eventu u desetom mjesecu prošle godine, a bio je to event na kojem je Jan Blachowicz izgubio titulu u poluteškoj kategoriji od Glovera Teixeire.

Makhachev je od prve sekunde borbe krenuo sa pritiskom i tjerao Hookera da se bori sa zadnje noge. Pružao je Hooker solidan otpor i pogodio nekoliko ‘‘low kickova‘‘, no samo nekakvih 40ak sekundi od početka borbe Islam uspijeva srušiti Hookera i tu je bio početak pakla za ‘Hangmana‘.

Doveo je tada Makhachev Hookera do žice gdje ga je u potpunosti kontrolirao u parteru, a nedugo zatim izolirao mu je desnu ruku i uspio dobiti ‘‘kimuru‘‘. Da bi zahvat u potpunosti priveo kraju, prebacio mu je nogu preko glave te Hooker nije imao apsolutno nikakve šanse te je bio prisiljen tapkati.

Nakon te pobjede Makhachev je pobijedio i Bobbyja Greena tehničkim nokautom u prvoj rundi, a sljedeće na redu je napad na upražnjenu titulu prvaka u lakoj kategoriji. Protivnik će mu biti Charles Oliveira, tako da ga nedvojbeno čeka vrlo težak zadatak.

Video cijele borbe Makhacheva i Hookera pogledajte ispod:

Linker
26. travanj 2024 14:57