UFC

Javier Mendez: ‘Khabiba nitko nikad nije pobijedio osim jednog čovjeka, a to je Islam Makhachev‘

Khabib, Mendez i Islam

 instagram (javier mandez)
Istaknuo da nikad nije pobijedio cijeli sparing, ali mu je jedini uzimao runde

Khabib Nurmagomedov se umirovio kao neporažen borac, a dio MMA folkora jest i priča kako Khabib nikad nije izgubio rundu niti na sparingu u svojoj AKA dvorani. Iako nikad nećemo saznati koliko u tome ima istine, glavni trener Javier Mendez izjavio je da ipak postoji jedan čovjek koji je uspio poraziti Khabiba na treningu.

Vjerojatno vam ni ne moramo reći da se radi o naravno – Islamu Makhachevu. Mendez je jučer rekao da smatra da je Makhachev najbolji borac lake kategorije u povijesti, a danas nastavlja potpaljivati ‘‘hype‘‘ i gurati svog borca koliko god ide.

‘‘Sve kroz povijest, još od 2012. godine Khabib je pred mojim očima odradio mnogo sparinga. Ne postoji borac koji je uspio protiv njega uzeti i jednu rundu. Nikad ga nitko nije pobijedio ni na sparingu, niti jedan jedini sparing. Osim jednog čovjeka. Islama Makhacheva‘‘, rekao je Mendez za Submission Radio.

‘‘On je jedini čovjek koji je pobjeđivao Khabiba. Nikad nije pobijedio cijelu sesiju, ali uzimao mu je runde. Ja to nikad nisam vidio. Tako da kada Khabib govori o svome nasljedniku, ne izmišlja samo kako bi mu ljudi povjerovali. I on i ja znamo koliko je Islam dobar. Zato s tolikom sigurnošću to sve govorim.‘‘

‘‘Khabib imače ne govori stvari koje ne misli. On tako misli, a i ja isto. Sada je vrijeme za Islama da ode tamo i zasja, da pokaže svima ono što Khabib i ja odavno znamo, a to je da je Islam najbolji‘‘, zaključio je Mendez.

Linker
20. travanj 2024 03:49