UFC

(VIDEO) Prisjetimo se nekih najžešćih, najintenzivnijih, ali i najzabavnijih UFC sučeljavanja

Anderson Silva vs. Vitor Belfort

 screenshot (YouTube, UFC)
Sučeljavanja nekad znaju itekako podići tenzije vezane uz neku borbu

Iako se u posljednje vrijeme, velikim dijelom zbog nedostatka publike, to podosta minoriziralo, sučeljavanja su nekad bila važan dio UFC borbi. Tu se naravno misli na ona posljednja, koja bi se održavala nakon vaganja. Posebno je to vrijedilo dok su vaganja bila ona prava, a ne ceremonijalna kao danas i upravo to su bili trenuci kojima smo se veselili. Ne možemo znati kako je generacijama koje su se posljednjih godina krenuli upoznavati s MMA-em, no nama koji smo dulje u tome su sučeljavanja bila bitan dio cijelog procesa jedne borbe.

Neka od njih uistinu su nezaboravna, posebno jer postoje borci i borkinje koje već tada zapravo krenu u borbu i nije ništa neobično da smo ih često zvali i nultom rundom. Tu smo pratili pokušaje boraca da svojim protivnicima "uđu u dušu" ili da ih pred sam okršaj psihički izbace iz balanse ili čak uplaše. Mnogi su u tome uspijevali.

Također, neka sučeljavanja pamtimo po onome što se događalo na pozornici, neka po originalnim pristupima, a neka po elementu zabave koji su donijela. I kad pogledamo kompilaciju poput ove kakvu je UFC objavio na svojoj Facebook stranici, svakako nam bude žao što više ne svjedočimo tako nečemu te što je ovo nešto što današnji mladi fanovi propuštaju u svom upoznavanju sa sportom.

Zbog toga s kombinacijom radosti i sjete gledamo ovakve kompilacije, gdje se možemo prisjetiti koliko smo uživali u cijelom procesu neke jake UFC borbe, ali i koliko su nas neke privukle na gledanja samo na račun onoga što je prikazano nakon vaganja. Ipak, čak i ovdje je UFC pokušavao više nam prikazati suvremenost pa su neka legendarna sučeljavanja ostavljena sa strane, da bi mjesto u videu dobila nešto malo novija, a niti malo impresivna kao neke legendarne scene.

Prisjetimo se zajedno!

Linker
22. travanj 2024 22:12