UFC

(VIDEO) Prisjetimo se 'prime' Andersona Silve, pogledajte 'najbolje prebijanje 2009. godine'

Anderson Silva vs. Forrest Griffin
 screenshot/YouTube
Pred nama je vikend tijekom kojeg će svoju posljednju borbu odraditi Anderson 'Spider' Silva

Iz gore navedenog razloga ne treba čuditi što će jedan veliki dio ovog tjedna biti posvećen jednom od najvećih boraca svih vremena. Nakon što je jedan "G.O.A.T." kandidat svoju karijeru proteklog vikenda pomalo neočekivano završio, ovaj drugi velikan će svoju završiti po mnogima par godina kasnije nego što je trebao.

UFC je tjedan tako odlučio otvoriti prisjećanjem na jednu od Silvinih borbi. Neće to biti jedna od njegovih deset impresivnih obrana titule srednje kategorije, nego borba u kojoj je otišao u polutešku kategorije te se sastao s bivšim prvakom iste. Riječ je o Forrestu Griffinu, kojeg je završio na sjajan način, već u prvoj rundi. Griffina je tri puta slao na pod, prije nego što je posljednji put doveo do toga da se ovaj više nije mogao ustati.

Borba se održala 2009. godine, a Sherdog ju je na kraju iste nagradio statusom "najvećeg prebijanja godine". Možete ju pogledati ispod teksta.

Posljednju borbu Silva će odraditi protiv borca stila vrlo sličnog njegovom, Uriaha Halla. Karijeru će pokušati završiti trijumfom, nakon što je slavio u samo jednoj od posljednjih sedam borbi, ako ne računamo poništenu pobjedu protiv Nicka Diaza.

Linker
19. travanj 2024 06:04