UFC

(VIDEO) Prisjetite se kako je Masvidal prebio Natea Diaza u borbi za ‘BMF‘ titulu

November 3, 2019, New York, UFC 244 at Madison Square Garden in New York City this Saturday, November 2nd.
03 Nov 2019,Image: 480840526, License: Rights-managed, Restrictions: NO Argentina, Australia, Bolivia, Brazil, Chile, Colombia, Finland, France, Georgia, Hungary, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, Poland, Romania, Russia, South Africa, Uruguay, Model Release: no, Pictured: November 3, 2019, New York, NEW YORK, ESTADOS UNIDOS: Jorge Masvidal (Red) and Nate Diaz (Blue) during UFC 244 at Madison Square Garden in New York City on Saturday, November 02, Credit line: ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia

 ZUMAPRESS.COM/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA Zumapress.com/mega/the Mega Agency/profimedia
Jorge Masvidal u 11. mjesecu 2020. godine osvojio je titulu izmišljenu od strane UFC-a

‘‘Ovo bi mogao biti posljednji meč ako izgubim.‘‘, riječi su Jorgea Masvidala koji ovaj vikend nastupa na UFC 287 eventu u Miamiju. Protivnik će mu biti strašno opasni Gilbert Burns, a Masvidal karijeru možda i neće nastaviti ako upiše četvrti poraz zaredom.

Bila bi to prava šteta za UFC-ovu velter kategoriju. Jorge Masvidal možda nije borac iz samog vrha, barem trenutno ne, ali radi se o jednom od najzanimljivijih i najpopularnijih boraca u kategoriji, ali i na cijelom rosteru. ‘‘Gamebred‘‘ svojom osobnošću i stilom borbe privlači velik interes, a njegova popularnost naglo je skočila tijekom 2019. godine.

Nakon što je brutalno nokautirao Darrena Tilla i Bena Askrena, ‘‘Gamebred‘‘ je uživao u velikoj pažnji borilačke javnosti, a UFC ga je nagradio spektakularnom i do tada neviđenom borbom. Organizacija je izmislila ‘‘BMF‘‘ pojas, odnosno titulu za ‘‘Najopakijeg tipa na svijetu‘‘, a Masvidal i Nate Diaz dobili su čast boriti se za tu titulu.

Niti jedan od njih dvojice nije se mogao pohvaliti UFC-ovim pojasem u svojoj riznici, a ovo im je bila savršena prilika da barem nekakav pojas odnesu kući. Nate Diaz ušao je u taj meč tri i pol mjeseca nakon pobjede nad Anthonyjem Pettisom, ali jako loše se proveo protiv Jorgea Masvidala.

Brutalno je Jorge tukao Diaza kroz prve tri runde, dvaput ga je bacao u nokdaun, a razlika u značajnim udarcima iznosila je 112 napremda 43 u korist Masvidala. Po isteku treće runde, liječnik je pregledao posjekotinu iznad Diazovog desnog oka i sucu je signalizirao da prekine meč.

Nisu Masvidal i Diaz bili sretni jer meč za ‘‘BMF‘‘ titulu završava na taj način, ali morali su se pomiriti s odlukom suca. Masvidal je tako osvojio pojas ‘‘BMF-a‘‘ u 11. mjesecu 2020. godine, ali to mu je trenutno posljednja pobjeda koju je upisao.

Ususret borbi protiv Burnsa, UFC časti snimkom borbe između Masvidala i Diaza. Video se nalazi ispod teksta, a vama preporučamo da se udobno smjestite i uživate u podsjetniku na Masvidalovu posljednju, ali vrlo uvjerljivu pobjedu.

Linker
05. svibanj 2024 01:18