UFC

(VIDEO) Recite nam da je ovo šala: UFC je složio listu najboljih udarača u srednjoj kategoriji, propusti su nevjerojatni

Israel Adesanya (lijevo) | Anderson Silva (sredina) | Robert Whittaker (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Često uživamo u videouratcima od strane UFC-a, ali ovdje moramo istaknuti kako su napravljeni veliki propusti

UFC-ova srednja kategorija dala je mnoštvo vrhunskih boraca tijekom svoje povijesti. Anderson Silva vjerojatno je prvo ime koje vam pada na pamet prilikom spomena UFC-ove srednje kategorije.

Legendarni "Spider" godinama je vladao tom kategorijom, dominirao je nad protivnicima na nevjerojatan način, a mnogi ga i dan-danas smatraju jednim od najboljih i najtalentiranijih udarača u povijesti ovog sporta.

Silva je bio istinski umjetnik unutar kaveza. Strašno raznovrstan set tehnika, nevjerojatan osjećaj za distancu, vrhunski rad nogu i konstantna želja za zabavljanjem publike, neki su od glavnih faktora koji Andersona čine velikim. Naravno, temelj su uvijek rezultati, a Silva je imao vrhunske rezultate.

Osim Silve, srednja kategorija dala je brojne vrhunske udarače, odnosno borce koji preferiraju borbu na nogama i posjeduju odlične udaračke vještine.

Ususret nadolazećem UFC 305 eventu koji će predvoditi okršaj za titulu prvaka srednje kategorije (Du Plessis vs. Adesanya), UFC je složio kompilaciju najboljih udarača u povijesti srednje kategorije.

Očekivano, tu su Anderson Silva, Israel Adesanya, Robert Whittaker, Vitor Belfort, Michael Bisping itd.

Ali, neka imena potpuno neočekivano našla su svoje mjesto na ovoj listi. Yoel Romero ljubimac je fanova, ali teško ga je staviti uz boks Adesanyi, Silvi, Whittakeru itd, barem kad pričamo o borbi u "standupu". Paulo Costa također je ime o kojem se može diskutirati.

Brazilac izgleda fizički impozantno, ima tendenciju zadržati borbu na nogama i posjeduje dobre vještine, ali teško se mogu pronaći argumenti da se radi o nekome tko zaslužuje svoje mjesto na ovoj ljestvici. Mnogi će se sjetiti kako je Costa poražen od strane Marvina Vettorija, iako se taj meč većinski odvijao na nogama. Također, svima nam je u sjećanju ono što je Israel Adesanya napravio Costi u međusobnom okršaju.

Dricus Du Plessis također je na listi najboljih udarača, ali tu zamjerke ipak ne bi trebalo biti. DDP ne izgleda tehnički najprofinjenije, ali posjeduje razorne udarce i upisao je nekoliko vrlo dobrih pobjeda nokautom.

Ipak, najveći uljez na ovoj listi definitivno je Derek Brunson. Iskusni američki borac u potpunosti je zalutao na ovu listu. Derek je borac koji je hrvački vrlo potkovan i preferira odvesti borbu u parter. Nitko ga ne poima kao elitnog udarača, a čak sedam puta u karijeri gubio je nokautom.

Dodamo li podatak da svoje mjesto u ovom videu nisu našli Alex Pereira i Sean Strickland između ostalih, stvarno je za zapitati se kome je UFC povjerio izradu ovog videa.

Unatoč nedostacima, vrijedi se prisjetiti kako su najbolji udarači u povijesti kategorije nokautirali neke od svojih protivnika i prezentirali svoje vještine u punom sjaju. Video je ispod teksta, a zašto majstori poput Pereire i Stricklanda nisu uvršteni, ostavljamo UFC-ovom osoblju da odgovori.

Linker
08. rujan 2024 21:36