UFC

UFC ništa nije naučio na primjeru eventa u Manchesteru? Priredba u Perthu održat će se u vrlo nezgodnom terminu

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neki od aktera UFC 305 eventa morat će se buditi u sitne sate kako bi stigli na vrijeme u dvoranu

Još uvijek su vrlo svježa sjećanja na UFC 304 event koji se krajem sedmog mjeseca održao u Manchesteru. Belal Muhammad porazio je Leona Edwardsa u glavnoj borbi večeri i postao je novim prvakom UFC-ove velter kategorije, dok je Tom Aspinall obranio status privremenog prvaka teške kategorije nokautiravši Curtisa Blaydesa u prvoj rundi.

Veliku pobjedu upisao je i Paddy Pimblett koji je završio Kinga Greena u prvoj rundi te je prvi puta u karijeri ušao unutar top 15 na UFC-ovoj ljestvici izazivača. Brojni engleski borci nastupili su na toj priredbi, a svi su imali zajednički prob

Taj problem bio je vezan uz satnicu eventa. UFC se nije odlučio prilagoditi lokalnom vremenu, nego su zadržali termin koji pogoduje američkoj publici. Tako su najveće zvijezde eventa nastupale u periodu od 5:00h do 6:00h ujutro, a gotovo cjelokupan program priredbe odvijao se između ponoći i 6:00h ujutro.

Britanski borci tjednima su se navikavali, trenirali su u sitne sate, a neki poput Arnolda Allena čak su imali i prometnu nesreću jer su se vraćali s treninga u vrlo nezgodno doba dana. Fanovima također nije bilo lako jer i oni su imali neprospavanu večer gledajući taj event i navijajući za svoje najdraže borce.

Nezadovoljstvo je iskazao velik broj borac koji su nastupili na tom eventu, ali čini se kako UFC nije pretjerano uvažio sve te žalbe i negodovanja. Naime, u noći sa subote na nedjelju čeka nas UFC 305 koji će se održati u Australiji, točnije u Perthu. UFC je i ovaj put odabrao vrlo nezgodan termin za borce.

Rani preliminarni dio priredbe započet će u 0:30h prema našem vremenu, ali u Perthu će tada biti 6:30h ujutro. Dakle, borci koji budu otvarali event, morat će se probuditi oko tri ili četiri sata ujutro kako bi se na vrijeme mogli pojaviti u dvorani, odraditi zagrijavanje i zatim borbu.

Preliminarni dio započet će u 8:00h ujutro prema lokalnom vremenu, a "main card" na rasporedu je od 10:00h pa nadalje. Dobar dio sudionika ovog eventa morat će se buditi jako rano i zapravo će nastupiti u vrlo ranim satima.

Israel Adesanya i Dricus Du Plessis borit će se oko 12:00h po lokalnom vremenu. Oni ne bi trebali imati problema sa snom i dnevnom rutinom, ali kompletan termin u kojem će se event održati vrlo je nezgodan i za sve navijače koji žele doći pogledati priredbu.

Naravno, UFC je opet pogodovao američkom tržištu. Ne može im se pretjerano zamjerati jer ipak su američka kompanija i najveći broj fanova dolazi s područja SAD-a, ali mogli su ipak pokazati ponešto obzira prema borcima i domaćim navijačima.

Linker
01. rujan 2024 15:19