UFC

(VIDEO) Revanš između Hollowayja i Poiriera klasik je kojeg se vrijedi prisjetiti

Max Holloway vs. Dustin Poirier

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC je putem svog službenog Youtube kanala podsjetio na jedan od najboljih mečeva iz 2019. godine

Navikli smo da nas čeka fantastičan meč svaki put kad u kavez stupaju Max Holloway ili Dustin Poirier. Nastavno na to, velika očekivanja imali smo onda kad su se našli na suprotnim stranama, naročito onaj drugi put. Dvojica ponajboljih boksača unutar UFC-a borili su se davne 2012. godine, u perolakoj kategoriji.

Dustin Poirier slavio je submissionom (polugom na ruci) u prvoj rundi tog meča. Oba borca narednih godina izgradili su sjajne karijere, a ponovno su se obračunali 2019. godine. Radilo se o borbi za privremenog prvaka lake kategorije, a to je ujedno bio i prvi Maxov nastup u lakoj kategoriji unutar UFC-a.

Holloway i Poirier opravdali su apsolutno sva očekivanja i pružili su nam pet rundi spektakla. Mnogi su tu borbu vidjeli kao jednu od tri najbolje u toj godini. Israel Adesanya i Kelvin Gastelum ipak su odnosili pobjedu u većini izbora, a Kamaru Usman i Colby Covington također su bili legitimni kandidati za tu nagradu. Ipak, neovisno o osvojenim nagradama, revanš između Hollowayja i Poiriera pravi je klasik.

Dustin Poirier na koncu je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i time je došao do pojasa privremenog prvaka. 178 značajnih udaraca pogodio je ''Diamond'', dok je poraženi Holloway pogodio čak i više (181). Međutim, Poirier je djelovao fizički znatno snažnije i njegovi su udarci djelovali osjetno konkretnije od Maxovih. U nekim trenucima, djelovalo je kao da ćemo Hollowayja prvi put gledati u nokdaunu, no niti Poirier nije uspio udarcima poslati Hollowayja na pod.

Kako je izgledala ova borba za anale, možete se prisjetiti u videu pri dnu teksta. UFC nas je ovaj put uistinu dobro počastio.

Linker
26. travanj 2024 06:05