UFC

RDA reagirao na Cormierovu listu najboljih boksača: ‘Čudo da Khabib i Islam Makhachev nisu na listi‘

Rafael dos Anjos

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilac je sarkastično reagirao aludiravši na Cormierovu pristranost ka svojim timskim kolegama

Jako često u posljednje vrijeme pišemo kako je rasprava o najboljem boksaču unutar UFC-a sve zastupljenija. Tako se i Daniel Cormier u sklopu DC&RC emisije odlučio sastaviti svoju listu. Umirovljeni MMA borac složio je ljestvicu koju čini pet boraca. DC je pokušao ispasti pametniji od većine te je na prvo mjesto uvrstio legendarnog boksača Jamesa Toneyja.

Radi se o boksaču s 92 profesionalna nastupa (77-10-3, 2 NC) i višestrukom svjetskom prvaku. Međutim, njegova MMA karijera izuzetno je skromna te je nastupio samo jednom. Randy Couture savladao ga je na UFC 118 priredbi submissionom u prvoj rundi. Teško je reći da James Toney uistinu nije najbolji boksač koji je nastupao u UFC-u, no raspravu bi bilo prikladnije svesti na MMA borce koji su ostavili nekakav trag unutar najjače MMA promocije.

Izuzev, Toneyja, na Cormierovoj listi svoje mjesto pronašli su Max Holloway, Petr Yan, Conor McGregor i Junior dos Santos. Među brojnim komentarima na ESPN-ovoj službenoj Instagram stranici (ESPN MMA), pronašli su se i zanimljivi osvrti sadašnjih UFC boraca.

Tako je bivši prvak lake kategorije Rafael dos Anjos sarkastično komentirao kako je iznenađen jer Khabib Nurmagomedov i Islam Makhachev nisu na listi. Dagestanci su inače veliki prijatelji i timski kolege Daniela Cormiera, a DC-ja sve češće optužuju kako je pristran dok komentira njihove borbe i ostvarenja. Ipak, Islam Makhachev i Khabib Nurmagomedov puno su poznatiji po hrvačkim vještinama i definitivno ne zaslužuju svoje mjesto na ovoj ljestvici.

Nate Diaz također nije oduševljen listom koju je složio Cormier. Jedna od većih UFC zvijezdi smatra kako Cormier nije uopće kompetentan da priča o boksu i boksačkim vještinama.

‘‘Što ti znaš o boksu DC? Serem ti se na ovu listu.‘‘, napisao je Nate Diaz.

Puno je neslaganja oko ovakvih ljestvica. Borci poput Andersona Silve, Dustina Poiriera, Stipe Miočića ili Jorgea Masvidala također mogu pronaći svoje mjesto na ovakvim ljestvicama, no ukusi su različiti. Ipak, čini se kako Cormierov poredak mnogima nije naročito dobro sjeo.

Linker
23. travanj 2024 12:29