UFC

(VIDEO) Sean Strickland umalo je odustao u prvoj rundi: ‘Skoro sam zatrudnio zbog toga‘

Sean Strickland (lijevo) i Michael Bisping (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije osvrnuo se na situaciju iz prve runde

Puno je riskirao Sean Strickland prihvativši meč protiv nerangiranog Abusa Magomedova. Strickland je u borbu ušao kao sedmorangirani izazivač unutar UFC-ove srednje kategorije, a poraz protiv nerangiranog borca udaljio bi ga od napada na titulu.

Dodamo li da je fizički impozantni Abus Magomedov opasan nokauter, rizik je postao još veći. Međutim, Sean Strickland dokazao je da se jednostavno voli boriti i da je spreman odraditi meč protiv bilo kojeg borca unutar rostera UFC-ove srednje kategorije.

Abus Magomedov eksplozivno je otvorio meč i odradio je vrlo dobru prvu rundu. Iskusni Strickland pažljivo je dopustio Magomedovu da se ‘‘ispuše‘‘ i u drugoj rundi preokrenuo je borbu. Abus nije mogao držati tempo koji mu je nametnuo Strickland i 40 sekundi prije kraja druge runde, Abus je potpisao kapitulaciju. Sean je do pobjede došao tehničkim nokautom, a neposredno nakon borbe odradio je kraći intervju s Michaelom Bispingom.

‘‘Na kraju dana, imamo pet rundi zabave. Ja ne usporavam, niti se zaustavljam. Ako želiš imati dobru prvu rundu, želiš hrvati i bacati neke malene ‘Petar Pan kickove‘, samo daj! Tu su druga, treća, četvrta i peta runda također!‘‘, poručio je Sean svim borcima koji se planiraju boriti protiv njega, ali kondicijski ne mogu držati tempo dulje od jedne runde.

Meč između Stricklanda i Abusa Magomedova mogao je nesretno završiti već nakon prvih par sekundi. Prilikom jedne od razmjena, došlo je do uboda u Stricklandovo oko od strane Abusa Magomedova, a Sean je trebao nekoliko minuta pauze. U razgovoru s Michaelom Bispingom, Strickland je otkrio kako je čak razmišljao o tome da ne nastavi meč.

‘‘Gotovo pa sam zatrudnio zbog toga, ušlo je jako duboko. Tada se pojavila ‘kukavica‘ u meni koja me pitala ‘Zašto ne okončamo meč ovdje?‘. Ali onda sam čuo sve vas (obraćao se publici, op.a.) i odlučio sam da moram nastaviti i odraditi posao.‘‘

Na upit Bispinga o sljedećem nastupu, Sean Strickland je istaknuo kako se želi boriti za titulu prvaka, ali upitno je hoće li mu pobjeda nad nerangiranim borcem biti dovoljna za ‘‘title shot‘‘. Olakotna okolnost može biti činjenica da se Israel Adesanya želi boriti već u devetom mjesecu i potrebna mu je ‘‘svježa krv‘‘. Strickland do sada nije imao priliku boriti se protiv Adesanye i možda upravo on bude sljedeći na redu.

Za kraj razgovora s Michaelom Bispingom i nezaboravne večeri u Apexu, Strickland je odlučio iskazati ljubav prema svojoj domovini, odnosno prema Sjedinjenim Američkim Državama.

‘‘Znam da ponekad govorim lude stvari, ali ja volim državu. Umro bih za ovu državu, ubio bih za ovu državu i sve što govorim, radim za ovu državu. Volim ovu državu!‘‘, riječi su kojima je Strickland zaključio svoj ‘‘Octagon intervju‘‘ s Michaelom Bispingom.

Kompletan razgovor Bispinga i Stricklanda možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

Linker
04. svibanj 2024 05:02