UFC

(VIDEO) Sergey Pavlovich novim prekidom pokazao zašto ga zovu najboljim ruskim teškašem

Maurice Greene vs. Sergey Pavlovich
 screenshot
Ponajbolji ruski UFC teškaš, Sergey Pavlovich, na UFC Fight Nightu u Singapuru je došao do svoje druge pobjede u promociji. Protiv Mauricea Greenea pokazao je koliko jako može udariti te je upravo na račun svog boksa upisao pobjedu prekidom u drugoj rundi. Ipak, mnogi će reći kako je sudac Herb Dean borbu prerano prekinuo.

Nakon što je u svom UFC debi nastupu poražen od Alistaira Overeema, Sergey Pavlovich ipak je počeo potvrđivati kako je u UFC doveden s razlogom, možda je samo prerano stavljen na tako ozbiljan ispit kakvog predstavlja jedan od najboljih teškaša u povijesti. Doživio je tada prvi poraz u karijeri, ali već u travnju ove godine potvrdio je svoju vrijednost kad je u St. Petersburgu nakon samo 66 sekundi nokautirao Mauricija Golma. Danas je odradio nastup koji će svakako ići u prilog teoriji mnogih koji ga već sad smatraju najboljim ruskim teškašem, čak i pokraj Alexandra Volkova i Vitalija Minakova.

Za nastup u Singapuru za protivnika je dobio Mauricea Greenea. Bivši Gloryjev kickboksač u UFC-u je startao s tri pobjede i nadao se kako bi mu čvrst Rus mogao biti najveći "skalp" do sada. No, zapravo je protiv njega u borbi izdržao tek nešto više od dvije minute.

Vrlo agresivan bio je Pavlovich od samog početka i suprotno mnogim očekivanjima je brzo anulirao Greeneovu prednost u brzini. Kako je nastavio napadati, tako je Amerikanac izgledao sve izgubljenije i jako se loše snalazio u izmjenama udaraca. Završavala je druga minuta borbe kad je Pavlovich precizno pogodio lijevi direkt kojim je uzdrmao Greenea, a onda je krenula kanonada udaraca. Pao je Greene jednom na pod, no uspio se ustati, da bi nakon nove serije pao još jednom i sudac Herb Dean prekinuo je borbu.

Pavlovich je tako na račun velike snage i sjajnog boksa upisao novu pobjedu. Greene je imao prigovor na prekid, a kad se pogleda repriza ostaje dojam da je ovo možda još jedan u nizu prekida za koji se Herb Dean odlučio prerano. No, to je njegov način suđenja u kojem mu je cilj zaštititi borca. Greene je bio svjestan i branio se, no bio je u situaciji iz koje bi se teško izvukao. Tko zna, možda kad pogleda reprizu bude zahvalan jednom od najpoznatijih svjetskih sudaca što ga je spasio nepotrebnih batina, možda i nokauta.

Linker
19. travanj 2024 22:40