UFC

(VIDEO) Sve je spremno za spektakl! Volkanovski i Makhachev točni na vaganju, čeka nas strašan meč

Alexander Volkanovski (desno) i Islam Makhachev (lijevo)

 Screenshot (youtube, Ufc)
U sitne jutarnje sate održano je ceremonijalno vaganje za večerašnju UFC 284 priredbu

Napokon, sve je spremno za večerašnji spektakl u Australiji. Alexander Volkanovski i Islam Makhachev uspješno su se izvagali, potom su odradili ceremonijalno vaganje i posljednje sučeljavanje. Sada im preostaje samo obračunati se u kavezu, a meč je na rasporedu u ranim nedjeljnim satima (oko 6:00h ujutro).

Obračun Dagestanca i Australca ujedno je i meč za titulu u lakoj kategoriji, a pojas brani upravo Dagestanac, Islam Makhachev. Islam je na vagu stao s točno 155 ‘‘lbs‘‘ (70,30 kg) i time je bio točno na gornjoj granici.

Dok je Makhachev djelovao nešto ispijenije i morao se kompletno skinuti da bi prošao vagu, Volkanovski je očekivano došao puno svježiji, a za pola ‘‘pounda‘‘ ostao je ispod gornje granice lake kategorije. 154,5 ‘‘pounda‘‘ (70,8 kg) bila je njegova kilaža na službenom vaganju. Volkanovski je ipak borac iz niže, perolake kategorije i ovo mu je jedno od lakših skidanja kilaže u karijeri.

Probleme nisu imali niti Yair Rodriguez i Josh Emmett, a njih u sunaslovnoj borbi večeri čeka obračun za titulu privremenog prvaka u perolakoj kategoriji. Pobjednik će postati sljedećim izazivačem Alexanderu Volkanovskom koji drži pojas u toj kategoriji.

Probleme su zato imali Zubaira Tukhugov i Kleydson Rodrigues. Tukhugov je gornju granicu lake kategorije prekoračio za 1,5 ‘‘pounda‘‘ (0,68 kg), dok je Brazilac Rodrigues na vagu za meč u muha kategoriji stao sa 127 ‘‘funti‘‘ (57,6 kg). Time je bio jednu funtu iznad gornje granice.

20 posto Rodriguesovog honorara pripast će protivniku Shannonu Rossu, dok će Tukhugov morati prepustiti 30 posto svog honorara Elvesu Brenneru. Tukhugovu je ovo drugi pad na vagi u posljednja tri nastupa.

Nakon što je završilo službeno vaganje, borci su imali par sati da se rehidriraju, a potom je uslijedilo ceremonijalno vaganje i posljednja sučeljavanja. Volkanovski i Makhachev nastavili su u istom tonu, bez nepotrebnih tenzija i naguravanja.

‘‘Sutra sve stavljamo na kocku, ali ja sutra dolazim po sve. Idemo!‘‘, poručio je nabrijani Volkanovski, a Makhachev za razliku od njeg nije naišao na simpatije australske publike.

‘‘Perth, proveo sam ovdje 20 dana, ali vi ćete sutra biti uzrujani. Hvala vam.‘‘, kratak je bio Islam.

Dok je njihovo sučeljavanje prošlo bez trzavica, neki borci koji nastupaju ranije na programu UFC 284 eventa bili su podosta napetiji i vidjeli smo nekoliko zanimljivih sučeljavanja.

Melsik Baghdasaryan zgrabio je svog protivnika Joshuu Culibaoa za vrat i odgurnuo ga je, a svašta se izdogađalo i na sučeljavanju između Kleydson Rodriguesa i njegovog protivnika Shannona Rossa.

Sve u svemu, event započinje danas, točno u ponoć, a ‘‘main card‘‘ sačinjen od ukupno pet mečeva starta u nedjelju od 4:00h ujutro. Spektakl je zajamčen i nemojte ga propustiti.

UFC 284 - rezultati vaganja (u lb)

Glavni dio priredbe:

Islam Makhachev (155) vs. Alexander Volkanovski (154.5)

Yair Rodriguez (145) vs. Josh Emmett (145)

Jack Della Maddalena (171) vs. Randy Brown (171)

Justin Tafa (266) vs. Parker Porter (264)

Jimmy Crute (204.5) vs. Alonzo Menifield (205)

Preliminarni dio priredbe:

Tyson Pedro (206) vs. Modestas Bukauskas (206)

Joshua Culibao (146) vs. Melsik Baghdasaryan (146)

Shannon Ross (125.5) vs. Kleydson Rodrigues (127)*

Jamie Mullarkey (155) vs. Francisco Prado (154.5)

Rani preliminarni dio priredbe:

Jack Jenkins (145.5) vs. Don Shainis (146)

Loma Lookboonmee (115.5) vs. Elise Reed (115.5)

Shane Young (145.5) vs. Blake Bilder (146)

Zubaira Tukhugov (157.5)** vs. Elves Brenner (155.5)

Linker
21. travanj 2024 16:32