UFC

(VIDEO) Sve je spremno za spektakularni UFC 299: Pogledajte posljednja sučeljavanja boraca

Sean O‘Malley (lijevo) i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ceremonijalno vaganje održano je sinoć, sat vremena prije ponoći

Totalno u sjeni sinoćnjeg boksačkog spektakla, UFC je sinoć održao ceremonijalno vaganje uoči UFC 299 eventa. Iako se radi o fantastičnom eventu prepunom vrhunskih mečeva, Francis Ngannou i Anthony Joshua ipak su u potpunosti zasjenili UFC-ovo vaganje. Očekivano u svakom slučaju, teško bi se i sam UFC-ov event nosio s tako velikim boksačkim spektaklom.

No, vratimo se UFC-u. Večeras točnije u noći sa subote na nedjelju čeka nas fantastični UFC 299 event. Priredba počinje točno u ponoć, a na rasporedu je ukupno 14 mečeva. Mečevi su toliko dobri da gotovo svaki meč na ‘‘fight cardu‘‘ bez problema može predvoditi UFC-ove evente iz ‘‘Fight Night‘‘ kategorije.

Kada vam kažemo da su na ‘‘prelimsima‘‘ jedan Rafael dos Anjos, Mateusz Gamroz, Curtis Blaydes i Jailton Almeida, jasno vam je o kakvom ‘‘fight cardu‘‘ se ovdje radi. Priredbu će predvoditi Sean O‘Malley i Marlon ‘‘Chito‘‘ Vera obračunom za pojas u bantam kategoriji.

Veru i O‘Malleyja veže meč koji su odradili još u kolovozu (osmi mjesec) 2020. godine. Sean O‘Malley tada je uživao status velikog talenta bantam kategorije i bio je neporažen uoči borbe s Ekvadorcem. Dobro je Sean otvorio meč, ali tvrdi Ekvadorac ‘‘low kickom‘‘ je pogodio peronealni živac O‘Malleyjeve desne noge. Vera je tim udarcem ‘‘umrtvio‘‘ nogu O‘Malleyja, Sean se sve teže kretao, a na koncu je poražen nokautom u prvoj rundi.

Teško se Sean nosio s tim porazom, godinama ga je osporavao, ali službeno je izgubio i to nokautom. Marlon Vera vjerojatno nije niti slutio koliko će mu taj poraz značiti nekoliko godina. Naime, Ekvadorac je šesti u poretku izazivača, polovičnog je uspjeha u posljednja dva nastupa, ali pobjeda nad O‘Malleyjem gurnula ga je ispred bolje rangiranih izazivača i Vera ima priliku osvojiti UFC-ov pojas.

‘‘Čovječe, ekstremno sam zahvalan i sretan što sam ovdje. Sretan sam i spreman!‘‘, poručio je Vera nakon sinoć održanog ceremonijalnog vaganja i posljednjeg sučeljavanja.

Sean O‘Malley pokušao je pridobiti simpatije publike u Miamiju, dodvoravao se publici, ali dojam je kako će Ekvadorac ‘‘Chito‘‘ Vera uživati veću podršku navijača na večerašnjem eventu u Kaseyja Centeru.

Sučeljavanje O‘Malleyja i Vere prošlo je bez incidenata, kao i sva ostala sučeljavanja koja smo gledali sinoć. Bilo je ipak i nešto napetijih situacija. Ion Cutelaba uvijek je energičan kada se pojavi premazan zelenom bojom u stilu ‘‘Hulka‘‘. Morao je Cutelaba biti zadržan na sigurnoj distanci u odnosu na svog protivnika Philipea Linsa, ali sve je prošlo bez većih problema.

Mateusz Gamrot i Rafael dos Anjos također izgledaju strašno željno borbe, ali u pitanju su borci koji ne prave ekscese na ovakvim ceremonijalima pa je sve ostalo na žustrom sučeljavanju, nakon čega je uslijedilo rukovanje.

Petr Yan i Song Yadong morali su ostati na sigurnom rastojanju, jer Petr Yan sklon je naguravanjima, a ponekad grabi protivnike za vrat tijekom ovakvih sučeljavanja.

Benoit Saint Denis izgleda strašno spremno uoči meča s Dustinom Poirierom, a ‘‘face off‘‘ je odradio hladnokrvno, onako kako mu i dolikuje.

Kao što smo naveli, event započinje u ponoć, a ‘‘main card‘‘ sačinjen od pet mečeva na rasporedu je u nedjelju od 4:00h ujutro. Prijenos ‘‘main carda‘‘ (posljednjih pet mečeva) bit će dostupan na SK Fight kanalu, ali i na portalu gol.hr.

Jedva čekamo ovaj fantastičan event, a snimku ceremonijalnog vaganja i svih sučeljavanja možete pogledati u videu ispod ovog teksta.

https://www.youtube.com/watch?v=tL5u6QZ4K8I&t=1s
Linker
03. travanj 2024 11:53