UFC

Zaustavljen je uspon Jailtona Almeide! Curtis Blaydes ga nokautirao nakon lošije prve runde, a onda zatražio Aspinalla!

Curtis Blaydes 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Taktika kojom je Almeida krenuo na Blaydesa je funkcionirala u prvoj rundi, no Blaydes je to kaznio već početkom druge

Meč koji smo svi itekako iščekivali zatvorio je ‘‘prelimse‘‘ noćašnje UFC 299 priredbe. Jailton Almeida našao se pred najtežim testom u dosadašnjoj UFC karijeri, odnosno pred Curtisom Blaydesom.

Dvojac se već jednom trebao boriti, i to u jedanaestom mjesecu prošle godine, no Blaydes je tada otkazao nastup te se Almeida borio protiv Derricka Lewisa. Njega je rutinski svladao, no ovaj meč se iščekivao jer je vladalo mišljenje kako Almeida neće moći tako lako rušiti i kontrolirati Blaydesa kao ostale protivnike do sada.

Zauzeo je Almeida centar kaveza i odmah pokušao rušiti Blaydesa nakon nekoliko sekundi, a u tom naumu je uspio. Donekle je uzeo leđa, no to nije dugo trajalo jer se Blaydes ustao. No, Almeida je uporan i opet ga je srušio, ovog puta ga je prvo podigao u zrak prije toga. Blaydes je još jednom završio na podu, dok se Almeida pokušao popeti i uzeti leđa. Na kraju je to i uspio, no Blaydes se solidno branio, ali je ponovno završio dolje. Sedam rušenja unutar tri minute je Almeida upisao! Publika je zviždala jer je borba postala podosta pasivna i uglavnom uz žicu. Rundu je Almeida čisto uzeo s devet rušenja na kraju.

Nešto je agresivnije krenula druga runda, Almeida je ponovno pokušao istom taktikom krenuti na Blaydesa. U međuvremenu, prilikom tog rušenja Blaydes je nekoliko puta udario Almeidu dok je ovaj još imao zaključan hvat, i prilikom toga ga nokautirao! Pokazalo se kako ipak ovo nije bila najbolja taktika za borca kao što je Blaydes. Nakon meča Curtis je prozvao Toma Aspinalla, a vidjet ćemo hoće li UFC dogovoriti ovaj revanš.

Linker
24. travanj 2024 06:00