UFC

(VIDEO) Sve smo bliže meču Oliveire i Makhacheva: Prisjetite se kako je ‘Do Bronx‘ prošao kroz Gaethjea

Charles Oliveira vs. Justin Gaethje

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC nas je putem svog YouTube kanala odlučio prisjetiti posljednje Oliveirine pobjede

Koliko je samo problema imao Charles Oliveira uoči svog meča protiv Justina Gaethjea u petom mjesecu ove godine. Brazilac je dan prije borbe ostao bez titule prvaka UFC-ove lake kategorije, a razlog je bio prekoračenje gornje granice lake kategorije.

0,227 kg, toliko je iznosilo prekoračenje, a Oliveira je kasnije tvrdio da je definitivno skinuo kilažu, ali da je komisija napravila propust s vagom ili s onom vagom na kojoj se mjerio prije samog vaganja.

Justin Gaethje također je mjesecima ususret borbi tvrdio kako je Charles Oliveira borac koji se olako predaje te je najavljivao kako će se isto dogoditi i u meču protiv njega. Padom na vagi, koncentracija Charlesa Oliveire definitivno je bila poljuljana, ali Brazilac se već do ceremonijalnog vaganja uspio ponovno fokusirati i tijemo sučeljavanja vidilo se koliko je željan borbe nakon svih nedaća koje su ga zadesile.

U meč protiv Gaethjea ušao je odlučno, odmah je krenuo prema naprijed i nije bježao od borbe. Mora se priznati kako u nekim razmjenama nije najbolje prolazio i primio je nekoliko snažnih udaraca u glavu. Ipak, dvije minute i 15 sekundi prije kraja runde, Oliveira sjajno pogađa desnicom, a Gaethje je uzdrman završio na podu. Odmah je ‘‘Do Bronx‘‘ namirisao krv i kroz dominantne pozicije u parteru tražio je finiš. Gaethje se neko vrijeme opirao pokušajima poluge i kad je djelovalo da bi se mogao ustati, Oliveira mu je uzeo leđa. Zna se što u većini slučajeva slijedi kad Oliveira uzme leđa svom protivniku, a to se dogodilo i u ovom slučaju. Brzo je ‘‘Do Bronx‘‘ zaključao gušenje (RNC) i Gaethje je morao tapkati.

Tri minute i 22 sekunde bile su dovoljne Brazilcu da pobijedi Gaethjea. Justin je govorio kako će natjerati Oliveiru da odustane u meču protiv njega, a na kraju je Oliveira prisilio Gaethjea na predaju. Pojas ipak nije završio u vlasništvu Brazilca jer je pao na vagi.

‘‘Prvak ima ime i to je Charles Oliveira‘‘, poznata je uzrečica koju je Oliveira izrekao na ceremonijalnom vaganju, ali i nakon pobjede nad Gaethjeem.

Prvak UFC-ove lake kategorije službeno zasad ipak nema ime, jer radi se o upražnjenoj tituli. Međutim, 22. listopada (10. mjesec) Oliveira će se boriti za titulu prvaka protiv Islama Makhacheva, a ususret nadolazećoj borbi, UFC nas je počastio sjajnim Oliveirinim nastupom protiv Gaethjea.

Snimku kompletnog meča pogledajte pri dnu teksta.

Linker
19. travanj 2024 22:35