UFC

(VIDEO) Tri prekida i tri nova ugovora na Contender Seriesu

Omar Morales
Dana White's Contender Series dočekao je već sedmu ovosezonsku epizodu, a u njoj je predsjednik UFC-a ponovno bio široke ruke. Tri borca slavila su prekidom, a svoj trojici je White poželio dobrodošlicu u UFC.

U UFC-ovom "Apexu" viđeno je pet borbi, od čega su dvije otišle do sudačke odluke. I to dvije u kojima se Dana White nije složio s odlukom sudaca. Ipak, pohvalio je Dwighta Josepha i Jasona Perrina te Marillu Santos i Lucreziu Riu, izjavivši kako vjeruje da će svih četvero u budućnosti postati članovi UFC-a. No, ovog puta u tome nisu uspjeli.

Zato su uspjela tri vrlo zanimljiva borca. Prvi od njih je timski kolega Thiaga Santosa, Andre Muniz. On je protiv sebe imao izuzetno agresivnog protivnika koji ga je u prvih 15 sekundi uspio uzdrmati i snažno baciti na pod, no ostao je sabran, oporavio se, napravio sjajnu tranziciju u parteru i došao do pobjede gušenjem. White oko njegovog angažiranja nije dugo dvojio.

Idući je Herbert Burns, borac čiji se nastup najviše očekivao. Mlađi brat već iskusnog Gilberta Burnsa, koji ovog puta nije bio u kutu jer se priprema za subotnju borbu protiv Alexeya Kunchenka u Urugvaju, izašaoje iz giljotine, zatvorio trokut, a onda izvukao ruku svog protivnika koji je vrlo brzo tapkao. Takva impresivna snalažljivost također Whiteu nije ostavila izbora.

Ugovor je dobio i sudionik glavne borbe večeri, Omar Morales. Ovaj neporaženi borac lake kategorije bio je agresivan i učinkovit protiv favoriziranog Harveya Parka i sve je završio nakon jedne minute druge runde. Tako je postao trenutno jedini UFC borac iz Venezuele.

U ovoj sezoni preostalo je još tri epizode, a u posljednjoj ćemo posebno pratiti nastup Duška Todorovića, neizmjerno talentiranog borca iz Srbije, koji će pokušati doći do UFC ugovora u borbi protiv Teddyja Asha iz Kanade.

Linker
26. travanj 2024 07:35