UFC

(VIDEO) Tri tjedna nakon ozljede, Chris Weidman ponovno je na nogama

Chris Weidman
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivši UFC prvak najavio je kako će detaljno opisivati oporavak i rehabilitaciju nakon loma noge

24. travnja ove godine najgori je datum u životu i karijeri Chrisa Weidmana. Niti jedan raniji poraz pa čak niti onaj u kojem je ostao bez titule prvaka UFC-ove srednje kategorije, ne može se mjeriti s onim što je doživio u UFC 261 borbi protiv Uriaha Halla. Ružan lom noge i uistinu grozna ozljeda istog su trenutka šokirali sve koji su borbu gledali.

Nakon što se tako nešto dogodilo, Weidman nije imao druge nego ostati pozitivan. Odmah je operiran, a sad je, tri tjedna nakon operacije, po prvi put stao na nogu. Naravno, bez punog pritiska na nju, budući da je to još neko vrijeme nemoguće ostvariti. Serijom videa i fotografija na Instagramu, otkrio je u kojoj se fazi oporavka nalazi.

Ovo je velik dan budući da sam bio sposoban vratiti svoju nogu na tlo i hodati po anti-gravitacijskoj traci. Ova traka regulira težinu i dozvoljava kretanje noge i normalno hodanje. Ovo je moj prvi korak prema vraćanju svega u normalno stanje. Sad pokušavamo obnoviti vezu između mog mozga i noge, povećati protok krvi te time ubrzati zacjeljenje", napisao je Weidman, nakon čega je objasnio drugi video, na kojem je u itekako primjetnim bolovima:

"Nastavljamo ograničavati protok krvi i radimo 'Rusku stimulaciju'. To ograničava protok krvi u mojoj nozi (jako je bolno), dok aktiviramo mišiće u donjem dijelu noge. To doslovno prevari moje tijelo da misli kako radim s teškim utezima bez da ih uistinu trebam koristiti. Osim toga, po prvi put od borbe sam pustio znoj."

Iako ga čeka dugi oporavak od jedne od najgorih ozljeda koje sportaša mogu zadesiti, Chris je već najavio kako njegova borilačka karijera nije gotova te da će se sigurno vratiti. Ono što je izvjesno je kako to nikako neće biti ove godine.

Linker
24. travanj 2024 06:31