UFC

(VIDEO) U očekivanju Jonesa: Tom Aspinall našalio se na Jonesov račun, ‘Bones‘ uzvratio: ‘Stipe i ja imamo nedovršenog posla‘

Tom Aspinall

 Screenshot (twitter, Tom Aspinall)
Privremeni prvak UFC-ove teške kategorije silno pokušava ukrasti Miočićev meč protiv Jonesa

Nakon što je postao privremenim prvakom UFC-ove teške kategorije, Tom Aspinall u potpunosti je promijenio svoj pristup. Od samozatajnog teškaša koji je ‘‘govorio‘‘ isključivo svojim šakama unutar kaveza, Tom Aspinall pretvorio se u osobu koja neprekidno proziva Jona Jonesa i Stipu Miočića putem društvenih mreža.

Ne želi se Aspinall pomiriti s UFC-ovim planom uparivanja Jonesa i Miočića. Aspinall vjeruje da je on taj koji zaslužuje šansu protiv nekog od njih dvojice i ne želi čekati Jonesov oporavak od ozljede, a zatim i rasplet planirane borbe između Jonesa i Miočića. Englez želi preskočiti red, iako mnogi smatraju da Aspinall zapravo ne preskače red, nego uistinu zaslužuje priliku boriti se za pojas.

Dana White i UFC ipak su jasni u svojim naumima. Čeka se Jonesov oporavak, a zatim slijedi novo ugovaranje meča između Miočića i Jonesa. Koliko dugo ćemo čekati da se okonča ta priča, teško je reći. Tom Aspinall putem šaljivog videa na ‘‘Tik Tok‘‘ prezentirao je kako izgleda čekanje Jonesovog povratka u kavez.

Sijed i naboran, Tom Aspinall u svom videu čeka sve do 2074. godine. Mnogi će se sjetiti kako je Jones uzeo čak tri godine kako bi se fizički pripremio za tešku kategoriju, a neki te pripreme tumače kao svojevrsno izbjegavanje Francisa Ngannoua. Baš po odlasku Ngannoua iz organizacije, Jones se vratio u kavez i preuzeo je tron u teškoj kategoriji. Aspinall očito ima dojam da Jones sada izbjegava i njega, ali Jones je dao svoje viđenje situacije.

‘‘Samo četvorica zvučnih protivnika i već je ‘Kralj Engleske‘, to mora biti lijepo. Legendarne priče pričat će se o tebi i tvojim neslavnim prozivkama.‘‘, napisao je Jones u prvom od svojih nekoliko ‘‘tvitova‘‘, a jedan od fanova poručio je kako je Tom ‘‘napravio sve što treba i da ga ne možemo kriviti jer je frustriran‘‘. Jones je imao odgovor na to.

‘‘Stvari ne funkcioniraju na takav način. Ja sam bio prvak još kao 23-godišnjak. Ne možeš se pojaviti kao 30-godišnjak i praviti se da me loviš cijeli svoj život. Za 90 posto njegovih protivnika nisam niti čuo, a ja sam u međuvremenu predvodio UFC-ove evente cijelu svoju karijeru.‘‘, objasnio je prvak UFC-ove teške kategorije.

Tom Aspinall dvama ‘‘tvitovima‘‘ odgovorio je na Jonesove navode.

‘‘Jon, dopuštaš svom egu da divlja. Ne umanjujem tvoj rezime, nevjerojatan je, daleko superiorniji od mog. Prepoznat si kao najbolji borac ikad, a UPRAVO ZATO želim te poraziti. Siguran sam da to možeš shvatiti.‘‘, prvi je Aspinallov ‘‘tvit‘‘.

Potom je uslijedila nova šala u režiji engleskog teškaša.

‘‘Jon Jones: ‘Moraš se boriti protiv tipova koji izgrađuju tvoju ostavštinu‘

Ja: ‘Odlična ideja, apsolutno.‘

UFC: ‘Želite li se boriti protiv Toma?‘

Stipe: ‘Ne‘

Jon: ‘Ne‘‘

Prepucavanje tu nije stalo, a upitno je kada će stati i koliko će još poruka razmijeniti Jones i Aspinall. Dobra stvar za Miočićeve fanove jest to što Jones i dalje inzistira na tom meču i Aspinall ga trenutno ne zanima.

‘‘Moj meč sa Stipom bio je ugovoren puno prije nego si se ti pojavio, nisi čak bio niti rezervni borac. Vjeruj mi, ti si taj koji dolazi s napuhanim egom. Ta privremena titula ništa ne znači, ako uistinu oš uvijek nisi shvatio. Tvoj meč u Madison Square Gardenu (protiv Pavlovicha) samo je zbunio navijače. Dobra je stvar da su UFC i njihovi dugogodišnji prvaci na istoj valnoj duljini. UFC, Stipe i ja imamo nedovršenog posla. Jednostavna je stvar.‘‘, rekao je Jones, a zatim je odgovorio na još nekoliko komentara od strane svojih pratitelja.

Nemojte se iznenaditi ako Aspinall ‘‘ukrade‘‘ Miočićev napad na titulu

Tom Aspinall zapravo radi dobar posao. Privremeni prvak je glasan, dobro se promovira i pokušava preskočiti red. Nitko mu ne garantira da će mu to poći za rukom, ali dojam je da ima određenu naklonost fanova koji smatraju da je Miočićevo vrijeme prošlo, a meč između Aspinalla i Jonesa više ih privlači.

Jones će se još neko vrijeme oporavljati, a uzmemo li u obzir način na koji UFC posluje, kao i način na koji su tretirali Miočića tijekom njegove karijere, nećemo biti previše iznenađeni ako Tom Aspinall nekako uspije preskočiti Miočića te se izbori za meč protiv Jona Jonesa. UFC ipak najviše gleda na financijsku dobit, a Miočić se ne trudi pretjerano kad je u pitanju promocija meča između njega i ‘‘Bonesa‘‘.

Linker
08. svibanj 2024 17:16