UFC

(VIDEO) U tjednu smo UFC spektakla iz snova za kraj 2021. godine

Amanda Nunes, Charles Oliveira, Dustin Poirier i Julianna Pena

 screenshot (YouTube, UFC)
Borbe za titulu muške lake i ženske bantam kategorije predvodi UFC 269 program

Još dvije UFC priredbe preostale su do kraja godine, a prva od njih je iz PPV programa. Riječ je o UFC 269 priredbi, a njen program nam dokazuje kako je UFC odlučio godinu zatvoriti pravim spektaklom. Niz sjajnih borbi je pred nama, no dvije su u prvom planu i one su predstavljene putem UFC 269 Countdown najave.

Glavna borba ona je u kojoj će Charles Oliveira po prvi put braniti titulu prvaka UFC-ove lake kategorije i to protiv borca koji mu je prvobitno bio namijenjen za borbu u kojoj je titulu osvojio. Dustin Poirier tim se putem zahvalio na ponudi i otišao putem treće borbe protiv Conora McGregora, dok je Oliveira titulu osvojio protiv Michaela Chandlera.

Sad je došlo vrijeme za taj okršaj. Iako je Oliveira prvak i borac u sjajnom nizu, Poirier je favorit i to s razlogom. U posljednjih devet borbi naslagao je svu elitu kategorije, tek ga je zaustavio Khabib Nurmagomedov u njegovom prvom napadu na titulu. Drugi priliku ne namjerava propustiti nego se u Louisianu vratiti s pojasom prvaka.

Oliveira je dio ponovnog brazilskog šampionskog buđenja u UFC-u i takav namjerava ostati. Nevjerojatno iskusan, a još uvijek vrlo mlad te i dalje svakom borbom sve bolji, nitko ga ne smije otpisati.

Nova velika borba je i ispred najveće borkinje u povijesti, Amande Nunes. Iza nje je 12 pobjeda u nizu, a ovo će joj biti šesta obrana titule bantam prvakinje, prva nakon prosinca 2019., kad se borila protiv Germaine de Randamie. Ovog puta protiv sebe ima izuzetno motiviranu protivnicu. Julianna Pena gori od samopouzdanja i uvjerena je da posjeduje ono što je potrebno za doći do pobjede i titule.

Nunes je još jednom postavljena za ogromnog favorita, što nikoga ne treba čuditi. Već je više puta potvrdila kako je borkinja koja jednostavno nema slabosti, u svakom segmentu ovog sporta ona je perfektna i svoje je protivnice često pobjeđivala njihovim oružjem. Ako bude tako i ovog puta, možemo je očekivati agresivnu i izuzetno ofenzivnu, što su karakteristike njene protivnice. U svakom slučaju, ovo ne bi trebala biti jednostrana borba, ali ono što je sigurno je da će biti uzbudljiva.

I ostatak programa je također sjajan, no o njemu u nekim drugim člancima na našem portalu. Ovaj je posvećen dvjema glavnim borbama u kojima ćemo sigurno svi maksimalno uživati.

Linker
23. svibanj 2024 10:32