UFC

Cody Garbrandt: ‘Na UFC 269 priredbi kreće moje preuzimanje muha kategorije‘

Cody Garbrandt

 Sipa USA/ddp USA/Profimedia
Ovog vikenda odradit će Cody Garbrandt svoju prvu borbu u kategoriji do 57 kilograma

Jako dobar ispit dobio je Cody Garbrandt za svoju prvu borbu u muha kategoriji. Naravno, nije to blizu onome što mu je UFC isplanirao za kraj prošle godine, budući da se onda trebao boriti za titulu iste, no bio je prisiljen otkazati borbu zbog COVID oboljenja. Kako je u međuvremenu uz poraz odradio još jednu borbu u bantamu, tako je UFC odustao od ideje odmah mu dati priliku da osvoji pojas.

Zadatak predstaviti se na najbolji način Cody će imati protiv Kaija Kara Francea u srcu glavnog programa UFC 269 priredbe. Kilograme je skinuo, on sam tvrdi na bezbolan način, i sad je preostalo potvrditi da je ovo kategorija u kojoj će pružiti svoje najbolje nastupe.

"Imao sam ludo razdoblje, prepuno uspona i padova, no ja nikad nisam gubio vjeru u sebe. Znao sam da ću se vratiti na veliku scenu. Kako mrzim koristiti riječ motiviran, reći ću da sam inspiriran. Inspirira me ono što će ovog vikenda krenuti, a to je preuzimanje muha kategorije. Kroz cijeli pripremni kamp inspirira me činjenica napraviti nešto što su samo rijetki uspjeli. Da, bio sam prvak u svojoj prethodnoj kategoriji, već je to uspjeh koji je jako malo postotak ljudi na svijetu postigao. No, još manji postotak njih je promijenio kategoriju i tamo također postao prvak", najavio je Cody svoj dolazak u muha kategoriji tijekom medijskog druženja UFC 269 boraca.

Prošlo je već sedam godina otkako je on član UFC-a, budući da je debitirao u siječnju 2015. godine. Dvije godine nakon debija postao je prvak bantam kategorije impresivno savladavši Dominicka Cruza. Takvu izvedbu, izuzev impresivnog nokauta protiv Raphaela Assuncao, nakon toga nije uspio ponoviti.

"Pet godina je dugo razdoblje tijekom kojeg se može uistinu puno toga dogoditi. U samom životu, ne samo u karijeri. Dogodilo mi se puno dobrih i loših stvari te sam skupio puno iskustva. Odrastao sam. Imao sam 25 godina kad sam izdominirao jednog od najvećih svih vremena. Sad ovdje sjedim i gledam prema onima koji se pitaju mogu li tako što ponoviti u drugoj kategoriji. Jednom već jesam, zašto ne bih opet? S 25 godina bio sam fokusiran postati svjetski prvak i to sam uspio. Bilo je sjajno, nemojte me shvatiti krivo, ali motivacija kao da je nestala, kao da sam se pitao što sada. Nisam imao idući plan, nisam imao viziju. Sad u muha kategoriji to ponovno imam. 30 mi je godina, imam iskustvo bivanja svjetskim prvakom i cijenim ga. Onda to nisam cijenio. Kao što cijenim i sam rad koji je potrebno napraviti da bi prošao kroz one najbolje", objasnio je gdje pronalazi pokretačku snagu za nove rezultate.

Borba protiv Kara Francea bit će duel dva nokautera, što automatski znači da Cody mora paziti na svoju već ionako upitnu bradu. Ako je uspio primanje nepotrebnih udaraca dovesti u red, prije svega na račun kontrole svoje vlastite naravi, možda uistinu u novoj kategoriji vidimo starog Codyja. Onog koji nas je u prosincu 2016. godine sve ostavio bez teksta.

Linker
19. travanj 2024 01:54