UFC

(VIDEO) UFC 269: Posebna vrsta spektakla za zaključiti nezaboravnu 2021. godinu

UFC 269 Poster

 UFC
Jedan od ukupno najboljih programa u ovoj godini odlučio je UFC isporučiti fanovima

Preostale su još samo dvije UFC priredbe u 2021. godini. Prije nego što godinu zaključimo programom koji će predvoditi borba Derricka Lewisa i Chrisa Daukausa, fanovima će najveća svjetska MMA promocija servirati spektakl imena UFC 269. Priredba je to predvođena s dvije borbe za titulu, ali i još nekoliko više nego zanimljivih borbi. Ukratko, uvodni program atraktivniji je od glavnih programa velikog dijela ovogodišnjih Fight Night priredbi.

Sve će predvoditi prva obrana titule UFC prvaka za Charlesa Oliveiru. Brazilca će čekati Dustin Poirier, a to je borba koju je zapravo UFC zamislio kao borbu za upražnjenu titulu čim je Khabib Nurmagomedov istu napustio. Poirier je tada otišao u treću borbu protiv Conora McGregora, no sad je spreman napasti i osvojiti titulu UFC prvaka. Protiv sebe će imati borca koji svakom borbom potvrđuje kako je jedan od najopasnijih "finishera" u cijeloj promociji.

Amanda Nunes vraća se u bantam kategoriju nakon što je u posljednje dvije borbe branila titulu u perolakoj, a čeka ju zanimljiv izazov koji će ponuditi Julianna Pena. Bez sumnje će "Lavica" ponovno biti najveći favorit na cijelom programu priredbe, ali protiv sebe će imati borkinju koja će ju napasti bez respekta. Kako god borba završila, uzbuđenja ne bi trebalo nedostajati. Uostalom, najveća borkinja svig vremena svakom borbom mora potvrđivati taj svoj status.

Glavni program još sadrži velteraški okršaj Santiaga Ponzinibbija i Geoffa Neala te prvu borbu Codyja Garbrandta u muha kategoriji. Borba protiv Kaija Kara Francea trebala bi garantirati nokaut s jedne ili druge strane. Glavni program otvorit će Sean O'Malley u potrazi za pobjedom koja će ga smjestiti među rangirane borce bantam kategorije.

Među uvodnim borbama također ima nekoliko poslastica, a mi bismo u prvi plan stavili Josha Emmetta protiv Dana Igea te Dominicka Cruza protiv Pedra Munhoza. Ljubitelje teške kategorije trebali bi zadovoljiti Tai Tuivasa i Augusto Sakai, a tu je i novi nastup Jordana Wrighta, čovjeka koji s pravom nosi nadimak Beverly Hills Ninja. Netko takav ne može ne biti atraktivan u svom apsolutno svakom nastupu.

UFC 269 - Popis borbi

Glavni program (04:00)

(Laka kategorija)
Charles Oliveira (c) vs. Dustin Poirier

(Ženska bantam kategorija)
Amanda Nunes (c) vs. Julianna Peña

(Velter kategorija)
Geoff Neal vs. Santiago Ponzinibbio

(Muha kategorija)
Kai Kara-France vs. Cody Garbrandt

(Bantam kategorija)
Raulian Paiva vs. Sean O'Malley

Uvodni program (02:00)

(Perolaka kategorija)
Josh Emmett vs. Dan Ige

(Bantam kategorija)
Dominick Cruz vs. Pedro Munhoz

(Teška kategorija)
Augusto Sakai vs. Tai Tuivasa

(Srednja kategorija)
Jordan Wright vs. Bruno Silva

Rani uvodni program (23:00)

(Srednja kategorija)
André Muniz vs. Eryk Anders

(Ženska muha kategorija)
Erin Blanchfield vs. Miranda Maverick

(Muha kategorija)
Alex Perez vs. Matt Schnell

(Perolaka kategorija)
Ryan Hall vs. Darrick Minner

(Bantam kategorija)
Randy Costa vs. Tony Kelley

(Ženska muha kategorija)
Gillian Robertson vs. Priscila Cachoeira

Linker
13. travanj 2024 21:59