UFC

Amanda Nunes: ‘Pena je klaun, treba mi samo jedna njena pogreška‘

Amanda Nunes

 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Prvakinju su ovog puta razljutile izjave i najave njene protivnice

Julianna Pena tek treba dokazati koliko je opasna protivnica Amandi Nunes, no do sada je bez sumnja potvrdila kako je najglasnija, ali i najsamopouzdanija od svih borkinja koje su do sada pokušale Brazilki oduzeti titulu prvakinje UFC-ove bantam kategorije. Još i prije nego im je borba ugovorena započela je s izjavama kako ona nudi nešto s čim se Amanda nije susrela te kako će biti iduća prvakinja.

Nunes na tako nešto nije navikla. Gotovo sve njene protivnice u najavama borbe bile su pasivne, većinom izražavajući poštovanje i divljenje njenim rezultatima. Ne nedostaje toga niti kod Pene, no borkinja iz Venezuele je uvjerena kako će s tim uskoro biti gotovo.

Takvo ponašanje, na koje jednostavno nije navikla, Amandi baš i ne odgovara. To se moglo vidjeti tijekom UFC 269 medijskog druženja, kad je zatražene komentar Julianninih izjava.

"Ona živi u zabludi. Ona je klaun. Što ćemo s njenom najboljom prijateljicom Mieshom Tate? Što sa Sarom McMann? Sara ju je gotovo pobijedila. Sara je odustala u njihovoj borbi, a pobijedila bi Juliannu da to nije napravila. Ja sam pobijedila Saru McMann prije nekoliko godina. Može ona govoriti što god želi, to joj je potrebno da bi dobila pažnju na sebe. Ja joj ovim putem kažem da može imati svu pažnju svijeta, ali subota je moja noć i nitko mi neće oduzeti pojas", rekla je Amanda, referirajući se na neke ranije borbe njene protivnice, ali i nje same.

Pena svoju priliku vidi u stilu borbe. Uvjerena je da Amanda tako lako prolazi kroz svoje protivnice jer joj niti jedna nije pokazala agresivnost, niti jedna ju nije napala od prve sekunde borbe, što ona svakako namjerava. S druge strane, upravo u tom stilu Amanda vidi svoju priliku.

"Ona ima puno rupa i mislim da je mogu završiti na podu. Germaine de Randamie ju je završila. Ona je udaračica, a završila je Penu. Moja kvaliteta je iznad svih djevojaka protiv kojih se borila. Trebam mi samo jedna njena pogreška, bilo da je pri udaračkoj razmjeni ili na podu", najavila je, ipak dodavši oprez:

"U kavezu svatko postaje opasan. Ona nema ništa za izgubiti, a ja moram biti spremna na sve. Definitivno je opasna, jako je dobra borkinja, ali nikad prije nije se borila protiv lavice."

Linker
21. svibanj 2024 05:07