UFC

(VIDEO) UFC borac pao na doping, poništena mu pobjeda jednim od najljepših ovogodišnjih nokauta

Pilarte vs. Newson
 screenshot/Youtube
UFC-ov borac Journey Newson pao je na doping testu komisije savezne države Teksas te mu je poništena pobjeda nad Domingom Pilarteom. Nju je upisao u veljači na UFC 247 priredbi, kad je krasnim nokautom nakon samo 38 sekundi savladao Dominga Pilartea.

Journey Newson novi je UFC-ov borac s pozitivnim doping testom, no ovog puta se tu ne radi o onom USADA agencije nego onom koji je napravila komisija savezne države Teksas. Tamo je Newson odradio svoju posljednju borbu. O tome su obavijestili sama komisija i UFC, nakon čega je dodano kako je njegova UFC 247 pobjeda nad Domingom Pilarteom poništena. Što se tiče suspenzije, ona će biti poznata nakon istrage te procesa, no isto tako uvijek postoji mogućnost da borac dokaže svoju nevinost pa mu se tako i pobjeda vrati.

Medijima se nedugo nakon toga javio njegov menadžer, koji je otkrio kako je Journey bio pozitivan na marihuanu. Time je on postao treći borac kojem je pobjeda u Teksasu poništena nakon što je bio pozitivan na ilegalni derivat te biljke, THC. Prije njega to se dogodilo Curtisu Blaydesu i Jessici Eye.

Newsonu je to bio drugi UFC nastup i prva pobjeda, nakon što je u debiju poražen od Ricarda Ramosa. Bio je to jedan od najljepših nokauta ove godine, a to "one punch" remek djelo možete pogledati ispod teksta, kao i u također podijeljenom UFC 247 Fight Motionu.

Linker
23. travanj 2024 21:02