UFC

(VIDEO) ‘UFC borbe na kojima smo zahvalni‘: Od ‘Showtime kicka‘ do mladog McGregora, prisjetite se četiri kultna meča

Benson Henderson (lijevo) i Anthony Pettis (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC je putem svog YouTube kanala objavio četiri meča na kojima su zahvalni

Kroz posljednjih tjedan do dva nismo imali prilike svjedočiti mnoštvu velikih MMA evenata i mečeva. UFC je pauzirao protekli vikend, a niti onaj pretprošli vikend nije ponudio naročito spektakularnu UFC-ovu priredbu.

Došlo je do svojevrsnog zatišja prije 12. mjeseca koji bi trebao ponuditi tri jako zanimljiva UFC-ova eventa, kao i pregršt drugih velikih borilačkih eventa. Dok traje zatišje, UFC obično nalazi nekakve druge načine za ponuditi zanimljiv sadržaj, a ovaj put su se odlučili za rubriku ‘‘UFC borbe na kojima smo zahvalni‘‘.

Četiri dana zaredom UFC je na svom YouTube kanalu objavljivao po jednu kultnu borbu. Sudeći prema ‘‘thumbnailu‘‘ na njihovim videima, pet borbi trebali su objaviti u sklopu ove rubrike, ali jedna borba nedostaje na njihovom YouTube kanalu (‘Day 2‘ nedostaje).

Ovogodišnju rubriku otvorili su prvom borbom između Dustina Poiriera i Justina Gaethjea. Taj meč gledali smo 2018. godine, a brojni veliki MMA portali proglasili su tu borbu ‘‘Najboljom borbom u 2018. godini‘‘.

Poirier je slavio tehničkim nokautom početkom četvrte runde, ali dobrano se namučio da dođe do pobjede. Justin je neprekidno plasirao ubojite ‘‘low kickove‘‘, a Poirier je kasnije priznao kako nije siguran koliko dugo bi još mogao izdržati Justinove ‘‘kickove‘‘. Uistinu sjajan meč koji vrijedi ponovo pogledati.

Ostala tri meča također su fantastična. Tako se možete prisjetiti Conora McGregora i Maxa Hollowayja na samim počecima njihovih karijera u UFC-u. Sada već davne 2013. godine Holloway i McGregor borili su se na priredbi u Bostonu, a koliko su se stvari promijenile, govori podatak da je taj meč održan na ‘‘prelimsima‘‘.

McGregor je porazio Maxa jednoglasnom odlukom sudaca u tom meču, a obojica su izgradili velike karijere u godinama koje su uslijedile nakon tog meča.

U sklopu rubrike ‘‘UFC Fights We Are Thankful For‘‘ našao se i kultni okršaj Bensona Hendersona i Anthonyja Pettisa. Zapravo se radi o borbi koja se održala pod okriljem nekadašnje WEC organizacije, a meč smo gledali krajem 2010. godine.

Pettis je tada upoznao svijet sa spektakularnim ‘‘Showtime kickom‘‘. Radi se o dobro poznatom ‘‘high kicku‘‘ koji je uslijedio nakon što se Pettis desnom nogom odbacio od ogradu kaveza, a zatim je istom nogom pogodio Hendersona. Čvrsti ‘‘Bendo‘‘ našao se u nokdaunu, a pravo je čudo da se uspio izvući i dočekati kraj borbe. Pettis je na koncu slavio jednoglasnom odlukom sudaca.

Najkraći meč od četiri objavljena na UFC-ovom kanalu, svakako je onaj između Amande Nunes i Ronde Rousey. Bila je to glavna borba večeri na UFC 207 eventu održanom krajem 2016. godine, a Ronda Rousey vratila se nakon dulje pauze i teškog poraza od Holly Holm.

Najavljila je Ronda povratak na tron bantam kategorije, ali Amanda Nunes dokazala je da je Rondino vrijeme prošlo. Nova generacija borkinja pokazala se prevelikim zalogajem za Rondu koja u nedostatku adekvatne konkurencije nije napredovala tijekom svoje vladavine bantam kategorijom. Nunes je trebala 48 sekundi za poraziti Rondu, a bio je to ujedno i posljednji MMA nastup Ronde Rousey.

Linker
27. travanj 2024 08:54