UFC

(VIDEO) ‘UFC borbe na kojima smo zahvalni‘: Pogledajte pet ponajboljih UFC mečeva u povijesti

Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najjača svjetska MMA organizacija podijelila je pet pravih klasika na svom YouTube kanalu

Nerijetko UFC oduševljava jako zanimljivim videouratcima na svom YouTube kanalu, a njihov novi ‘‘serijal‘‘ nešto je što ne smijete propustiti.

‘‘UFC borbe na kojima smo zahvalni‘‘ naziv je novog projekta na njihovom YouTube kanalu, a putem svoje službene stranice dodatno su pojasnili o čemu se radi.

‘‘Nerijetko dvoje UFC-ovih boraca izađu na pozornicu i pruže nastup kojemu se fanovi diljem svijeta nanovo vraćaju da ponovno prožive uzbuđenje. Kako se približavamo praznicima, sjedite, opustite se i uživajte u nekim borbama na kojima smo zahvalni.‘‘, poruka je UFC-a.

Nekoliko osoba zaduženih za odabir pet ovakvih mečeva koje su objavili na svom YouTube kanalu apsolutno su pogodili s odabirom, a u nastavku teksta pročitajte koje su mečeve izdvojili, ali pogledajte i ove spektakularne mečeve koje prilažemo unutar članka.

1. Jon Jones vs. Alexander Gustafsson

Borba Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona održala se u devetom mjesecu 2013. godine, u sklopu UFC 165 eventa. Šveđanin je došao kao izazivač za titulu u poluteškoj kategoriji i pokušao je iznenaditi svijet. To mu je pošlo za rukom, iako nije došao do pobjede.

Jones je slavio jednoglasnom odlukom nakon pet rundi nevjerojatno dobre borbe koju mnogi još uvijek smatraju najboljom u povijesti ovog sporta. Ovakav meč nikad neće dosaditi, a ukoliko ga dosad kojim slučajem niste pogledali, uistinu zavidimo.

2. Yair Rodriguez vs. Chan Sung Jung

Drugi meč u ovom serijalu od pet mečeva jest onaj iz 11. mjeseca 2018. godine. Borba Yaira Rodrigueza i ‘‘Korejskog zombija‘‘ zapravo je donekle pala u drugi plan zbog spektakularnog nokauta kojim je završila.

Nokaut je u gotovo svakom izboru proglašen najboljim nokautom u 2018. godini, ali cijeli meč koji je potrajao 24 minute i 59 sekundi bio je pravi ‘‘vatromet‘‘ prepun akcije.

3. Justin Gaethje vs. Michael Johnson

Dolazak Justina Gaethjea pod okrilje UFC-a obradovao je brojne MMA fanove. Borac nadimka ‘‘Highlight‘‘ došao je s u UFC 2017. godine s reputacijom jednog od najatraktivnijih boraca na svijetu. UFC ga je za početak upario s Michaelom Johnsonom, borcem koji je također poznat kao vrlo uzbudljiv udarač.

Imao je Gaethje jako puno problema u toj borbi, ali na koncu je ipak došao do pobjede. Meč je trajao nešto kraće od pune dvije runde, a omjer značajnih udaraca iznosio je 104-91 u korist Gaethjea. Ne treba ništa dodati, statistika dovoljno govori i ovaj meč zasluženo je na ovoj listi.

4. Forrest Griffin vs. Stephan Bonnar

U travnju (4. mjesec) 2005. godine dogodila se borba koja je po mnogima ‘‘spasila UFC‘‘ i postavila temelje onome što je UFC danas. Organizacija se tada borila s probijanjem na tržište, a finale prve sezone The Ultimate Fightera priskrbilo im je hrpu novih fanova i medijske pažnje.

Stephan Bonnar i Forrest Griffin pružili su pravi klasik koji mnogi navode kao najdražu MMA borbu koju su ikad pogledali. Mlađi fanovi možda se nisu imali prilike susresti s kompletnom snimkom ovog sjajnog meča, ali sada imaju priliku pogledati ga.

5. Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua vs. Dan Henderson

Dvojica apsolutnih legendi ovog sporta pružili su nam jedan od najlegendarnijih mečeva u 11. mjesecu 2011. godine. Pravi rat na pet rundi proglašen je najboljom MMA borbom u 2011. godini, a taj meč uvršten je i u UFC-ovu Kuću slavnih.

Nevjerojatno je kakvu su štetu obojica pretrpili i izdržali do samog kraja, a tko je na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudaca, pogledajte u snimci meča koju prilažemo ispod teksta.

Linker
24. travanj 2024 21:51