UFC

(VIDEO) UFC časti jednim od najbrutalnijih nokauta u karijeri Yoela Romera!

 Jason Silva/AGIF/ AFP
Yoel Romero za točno devet dana ima novu priliku da postane UFC-ov prvak.

Sve nam je bliži UFC 248, a s njim i nekoliko sjajnih okršaja! Priredba koja će se 7. ožujka održati u lasvegaškoj T-Mobile Areni donosi nam čak dvije borbe za naslov.

Za onu glavnu u toj večeri, u kojoj ćemo gledati aktualnog prvaka u srednjoj kategoriji Israela Adesanyu i njegovog izazivača Yoela Romera, UFC nas je odlučio dodatno zagrijati besplatnom snimkom jedne od najbrutalnijih nokaut pobjeda kubanskog veterana.

Riječ je o dvoboju koji se održao u studenom 2016. i u kojem je 42-godišnji Kubanac zaustavio bivšeg prvaka Chrisa Weidmana. Presudan trenutak dogodio se u trećoj rundi, a Romero je tada uz novu pobjedu bio nagrađen i bonusom za 'izvedbu večeri'.

Podsjetimo i na to da je Yoel već nekoliko puta dobio priliku osvojiti UFC-ovo 'zlato'. Dva je puta Romero pokušao ugrabiti onaj privremeni pojas. Jednom je izgubio od Roberta Whittakera, a drugi put 'pao vagu' pa tako unatoč pobjedi nad Lukeom Rockholdom ostao bez titule.

Potom je Kubanac imao dogovoren revanš s tadašnjim prvakom Whittakerom, ali je ponovno bio pretežak dan uoči meča. To je u ovom slučaju rezultiralo otkazivanjem borbe za naslov i organizacijom 'catchweight' okršaja u kojem je Australac još jednom bio uspješniji.

Spomenimo i da je druga borba za pojas na UFC 248 priredbi ona između Weili Zhang i Joanne Jędrzejczyk. Bit će to prva obrana titule za UFC-ovu prvakinju iz Kine.

Linker
25. travanj 2024 12:29