UFC

(VIDEO) UFC počastio najboljom borbom 2015. i jednom od najboljih u povijesti

 Screenshot YouTube
Narednog vikenda pratit ćemo UFC on ESPN 5 i novu borbu Robbieja Lawlera. Svaki put kad "Ruthless" nastupa, fanovi se nadaju borbi poput one koju je odradio 2015. godine protiv Roryja MacDonalda. Borbi koja je zasluženo ponijela naziv najbolje u toj godini, ali i dan danas je smatraju jednom od najboljih u povijesti.

Borba je bila dio UFC 193 priredbe, koja i danas glasi za jednu od najboljih UFC priredbi u povijesti, a naravno kako je upravo taj okršaj jedan od glavnih razloga. Pokraj borbe Conora McGregora protiv Chada Mendesa, Jeremyja Stephensa protiv Dennis Bermudeza i Thomasa Almeide protiv Brada Picketta, ova je proglašena najboljom. A nećemo pretjerati ako kažemo da bi sve navedene borbe bile vrijedne bonusa na većini UFC evenata.

Rory MacDonald ušao je u ovu borbu osvetiti poraz koji mu je Lawler nanio u studenom 2013. godine. I jako je dobro krenuo u tu misiju. Bio je borac koji se bolje kretao, više pogađao i ukupno je bio konkretniji. No, nije mu to puno vrijedilo budući da je šteta koju je Lawler radio na kraju bila veća. Scene otvorenog okršaja, krvavih lica i pogleda koji govore kao da im nije dosta se i danas pamte. Na kraju je pobjedu donijela izdržljivost. Nos Roryja MacDonalda više nije kanadskom borcu dozvolio ostanak u borbi i on je izgubio. Prekidom u petoj rundi borbe koju je na sudačkim karticama vjerojatno vodio 3:1. No, to je MMA i to je Robbie Lawler.

Lawlera u subotu 3. kolovoza pratimo u novoj UFC borbi. Čeka ga njegov bivši timski kolega, Colby Covington.

Linker
19. travanj 2024 22:37