UFC

(VIDEO) USADA posjetila Paula Costu u Brazilu

Paulo Costa
 screenshot/YouTube
Paula Costa dokumentirao je svoje doping testiranje u Brazilu, gdje su ga posjetili agenti USADA-e

Jedna od glavnih tema u prepucavanju Israela Adesanye i Paula Coste prije njihove za 26. rujna planirane borbe je doping testiranja. Adesanya je nekoliko puta izjavio kako sumnja da se Costu u Brazilu pravilno testira, odnosno da nije siguran radi li USADA tamo uopće dobar posao. Brazilac mu je uzvratio rekavši kako USADA u Brazil niti ne dolazi te da se ne sjeća kad je posljednji put uopće testiran.

No, sad su se pojavili u njegovoj brazilskoj dvorani, što je on sam dokumentirao unutar YouTube serijala kojim se prate njegove pripreme za najveću borbu u dosadašnjoj karijeri. Agenti antidopinške agencije ušli su dok je Costa bio unutar treninga, nakon čega je s istim prestao te je odradio svoj posao.

"Dolazi li USADA uopće u Brazil? Ovo je prvi put da su došli, nisam znao niti da postoje u Brazilu. Posljednje testiranje koje sam imao odrađeno mi je u Arizoni", rekao je Costa tim putem u kameru.

Čini se da je ipak sve to njegova igra, odnosno odgovor na tvrdnje njegovog protivnika, koji ga je više puta optužio za korištenje nedozvoljenih sredstava, a razni komentari dolazili su i od strane fanova, sve na račun izgleda brazilskog izazivača. Naime, na službenim USADA stranicama može se pronaći podatak kako je Costa ove godine testiran sedam puta, od toga pet puta u trećem kvartalu. Osim toga, uskoro bi trebao krenuti put Fight Islanda, gdje će se borba održati te gdje će biti podvrgnut raznim testovima.

Uostalom, sam Adesanya je rekao kako mu je cilj pobijediti Costu i da ne želi vidjeti njegov doping pad, barem dok on ne odradi posao prije toga. Dakle, dok god je Costa negativan, Adesanya se nema oko čega brinuti. Kao niti fanovi, koji borbu s velikim nestrpljenjem iščekuju.

Linker
27. travanj 2024 01:27