UFC

(VIDEO) Ušli smo u ‘fight week‘: UFC Countdown najbolja je uvertira za UFC-ov ovotjedni povratak u Brazil

Glover Teixeira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prva ovogodišnja UFC-ova PPV priredba čeka nas u noći sa subote na nedjelju

Nevjerojatno se zaplela situacija pri vrhu UFC-ove poluteške kategorije nakon što je Jiri Prochazka krajem 11. mjeseca ozlijedio rame. Češki borac tada je držao titulu prvaka i pripremao se za meč koji je u 12. mjesecu trebao odraditi protiv Glovera Teixeire.

Nažalost po Prochazku i njegove fanove, ozljeda ramena bila je toliko ozbiljna te iziskuje operaciju i dug oporavak. Prochazka nije htio kočiti kategoriju, odrekao se titule i UFC je trebao meč za titulu. Gloveru Teixeiri ponuđen je Magomed Ankalaev kao protivnik za UFC 282 event u 12. mjesecu protekle godine, ali Glover je odbio jer je smatra da mu daju premalo vremena za pripremiti se. Ankalaev je borac koji se bori iz kontragarda i osjetno je drukčiji tip protivnika od Prochazke. Razumljiv je Gloverov razlog zbog kojeg je odbio meč, a UFC je odbio njegovu ideju da se s Ankalaevim bori 21. siječnja (1. mjesec) u Brazilu.

Meč Jana Blachowicza i Magomeda Ankalaeva određen je kao borba za upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji, ali zavrzlami tu nije bio kraj. Taj meč završio je neriješenim ishodom i UFC nije dobio novog prvaka. Odmah su kontaktirali Glovera i Jamahala Hilla te su njihov meč dodali na event u Brazilu (UFC 283).

Pobjednik te borbe postat će novim prvakom UFC-ove poluteške kategorije, a ušli smo u ‘‘fight week‘‘ uoči UFC 283 eventa. Rio de Janeiro grad je domaćin, a UFC se vraća u Brazil prvi put nakon trećeg mjeseca 2020. godine.

Osim Glovera Teixeire i Jamahala Hilla, gledat ćemo još jedan meč za titulu. Brandon Moreno kao privremeni prvak UFC-ove muha kategorije borit će se protiv Deivesona Figueireda koji zapravo brani titulu prvaka u muha kategoriji. Bit će to njihov četvrti međusobni obračun. Svaki od njih dvojice upisao je po jednu pobjedu, a prva borba završila je neriješenim ishodom.

Gilbert Burns i Neil Magny također garantiraju uzbudljiv meč, a i ostatak ‘‘fight carda‘‘ djeluje vrlo zanimljivo. Zašto vam sve ovo pišemo? Zato što je početak ‘‘fight weeka‘‘, a znate što slijedi na početku tjedna u kojem se održava UFC-ov PPV event.

Naravno da slijedi UFC Countdown, odnosno videouratci kojima UFC detaljno najavljuje tri glavne borbe na programu eventa. Nemamo što za dodati, osim da se video nalazi ispod teksta. Uživajte u sjajnim najavama ovih velikih mečeva.

Linker
21. travanj 2024 18:38