UFC

Terrance McKinney tvrdi da bi event u Brazilu mogao biti otkazan: ‘Velik je kaos tamo‘

Terrance McKinney

 Screenshot (youtube, Ufc)
28-godišnji UFC-ov borac lake kategorije trebao bi nastupiti na UFC 283 eventu u Rio de Janeiru

14. ožujka (treći mjesec) 2020. godine UFC je posljednji put gostovao u Brazilu. Bio je to posljednji UFC-ov event prije pauze zbog pandemije koronavirusa, a predvodili su ga Charles Oliveira i Kevin Lee.

Najjača svjetska MMA organizacija u Brazil bi se trebala vratiti 21. siječnja (1. mjesec) ove godine, a UFC 283 event predvodit će Glover Teixeira i Jamahal Hill. Međutim upitno je hoće li se UFC uistinu vratiti u Brazil.

Problem im stvaraju veliki neredi u Brazilu prouzrokovani promjenom vlasti. Luis Inacio Lula da Silva preuzeo je vlast u Brazilu, a pristaše bivšeg predsjednika Jaira Bolsonara ne nose se dobro s tom promjenom.

Napadi na Kongres, predsjedničku palaču i Vrhovni sud u glavnom gradu Braziliji uslijedili su nakon što je Lula preuzeo vlast, a neredi su se proširili i na ostatak države. Na ulice su izašli i protivnici Jaira Bolsonara, a situacija je sve gora i gora.

Terrance McKinney jedan je od boraca koji ima zakazan nastup na UFC 283 eventu koji bi se trebao održati u Rio de Janeiru, a protivnik mu je Ismael Bonfim. Gostujući u MMA Houru, McKinney je otkrio da postoji mogućnost otkazivanja ili premještanja UFC 283 eventa.

‘‘Velik je kaos tamo. Pomalo sam zabrinut da će otkazati event, ali to mi ne bi pretjerano smetalo jer svakako moram nokautirati onog ‘scousera‘ (žitelji Liverpoola). Ako je Bog naumio da bude tako, neka bude volja Njegova.‘‘, poručio je McKinney koji se silno želi obračunati s Paddyjem Pimblettom.

Već neko vrijeme ‘‘T-Wrecks‘‘ proziva Pimbletta, a još je sigurniji u svoju pobjedu nakon što je pogledao meč između Paddyja i Jareda Gordona.

‘‘Gledao sam njegov posljednji meč i on je izgubio. Mislim da je trebalo biti 29-28 za Jareda. Paddyju bih možda dao jednu rundu, ako ću biti iskren. Impresivno je kako je bradom blokirao svaki Jaredov udarac.‘‘, našalio se Terrance.

McKinney je inače jedan od uzbudljivijih potencijala UFC-ove lake kategorije. 28-godišnjak iza sebe ima četiri UFC nastupa, a triput je slavio u prvoj rundi. Drew Dober nanio mu je jedini poraz u UFC-u, ali i taj poraz došao je u prvoj rundi.

Bio je to meč u kojem je McKinney došao jako blizu da Dobera završi na samom početku borbe, ali previše se ispuhao neuspjevši završiti čvrstog Dobera. Ubrzo je Drew preokrenuo meč i tehničkim nokautom završio je talentiranog McKinneyja. Terrance se pobjedama vratio u osmom mjesecu prošle godine, a ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi završio je Ericka Gonzaleza.

Nema sumnje da bi McKinney bio najteži dosadašnji ispit za Paddyja, ali američki borac trebao bi se fokusirati na Ismaela Bonfima (18-3-0) koji će zasigurno htjeti debitirati u UFC-u s pobjedom. Hoće li tu priliku dobiti na domaćem terenu u Brazilu, saznat ćemo u danima koji slijede.

Linker
30. travanj 2024 20:23