UFC

(VIDEO) Ususret vikendu UFC nas podsjeća na meč u kojem je Tsarukyan demolirao Joela Alvareza

Arman Tsarukyan vs. Joel Alvarez

 Screenshot (youtube, Ufc)
25-godišnji Armenac pružio je ponajbolju izvedbu svoje karijere krajem drugog mjeseca ove godine

Odličan meč u glavnoj borbi večeri čeka nas ovog vikenda na UFC on ESPN 38 priredbi. Arman Tsarukyan (18-2-0, 5-1 UFC) i Mateusz Gamrot (20-1-0, 3-1 UFC) sučelit će se u meču dvojice ponajvećih potencijala lake kategorije.

Tsarukyan trenutno okupira 11. mjesto u poretku izazivača UFC-ove lake kategorije, dok je Gamrot samo jedno mjesto ispod njega. Obojica boraca imaju potencijal da dospiju u sami vrh ove kategorije, no nakon idućeg eventa, jedan će nastaviti svoj put ka vrhu, dok će onaj poraženi ipak morati malo pričekati na nastavak uspona.

Jedini poraz 25-godišnjeg Tsarukyana došao je UFC debiju protiv Islama Makhacheva. Jednoglasnom odlukom Arman je izgubio nakon tri runde odličnog meča. Bila je to dobra lekcija za talentiranog Armenca koji je talent prezentirao kroz sljedećih pet nastupa.

Nakon tri pobjede na bodove, Tsarukyan je do prvog prekida unutar UFC-a došao devetom mjesecu protekle godine. Tehničkim nokautom u prvoj je rundi savladao Christosa Giagosa, a već u sljedećem nastupu, Arman je došao do još jedne pobjede tehničkim nokautom.

Promocija ga je krajem drugog mjeseca uparila s Joelom Alvarezom, također talentiranim borcem koji dolazi iz Španjolske. Alvarez je bio u seriji od četiri uzastopne pobjede, a sve ih je ostvario prekidima. 29-godišnjak iz Gijona čak 16 od ukupno 19 svojih pobjeda upisao je ''submissiona'' i trebao je to biti težak meč za Tsarukyana.

Ispostavilo se da je posao bio lakši od očekivanog. Već od samog početka borbe, Arman je rušio Alvareza i kontrolirao ga je do kraja prve runde. U drugoj rundi također je uspio doći do rušenja, a laktovima je otvorio lice Joela Alvareza koji je obilno krvario. Nemilosrdan je Armenac bio sa svojim ''GNP-om'' i moglo bi se reći da je Alvarez na kraju brutalno pretučen.

Ususret borbi Tsarukyana i Gamrota, UFC nas je odlučio podsjetiti ponajboljeg Armanovog nastupa u dosadašnjoj karijeri. Ovakvu izvedbu vrijedi ponovno pogledati, a ukoliko dosad niste bili upoznati s vještinama Armana Tsarukyana, onda njegov nastup protiv Alvareza ne smijete propustiti. Bit ćete oduševljeni.

Linker
21. travanj 2024 01:53