UFC

(VIDEO) Večer u kojoj je Gane srušio legendu: Pogledajte kako je Francuz laktom nokautirao JDS-a

Junior dos Santos (lijevo) vs. Ciryl Gane

 Screenshot (youtube, Ufc)
Ciryl Gane ovog vikenda tražit će povratak pobjedama

Još od osmog mjeseca 2019. godine i debija pod okriljem UFC-a, Ciryl Gane privukao je pažnju MMA javnosti. Francuski teškaš djelovao je već tada kao nebrušeni dijamant i bilo je zanimljivo pratiti nastavak njegovog puta ka vrhu.

Borac sjajnih fizičkih predispozicija osvajao je svojim nevjerojatnim kretnjama i tehnikom koju je prezentirao u stojci. Ipak, da nije samo limitiran na stojku, dokazao je ‘‘submissionima‘‘ kojima je došao do pobjede u svoja prva dva UFC nastupa.

Nakon što je redom pobijedio Raphaela Pessou, Don‘Tale Mayesa i Tannera Bosera, došao je red na malo ozbiljniju priču. Junior dos Santos iako daleko od najboljih dana, trebao je poslužiti kao pravi test za francuskog teškaša.

Jedna i pol runda bila je dovoljna sjajnom Ganeu da završi brazilsku legendu i bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije. Dominirao je Gane od samog početka, a meč je završio udarcem laktom koji neki ipak smatraju pomalo kontroverznim i u ‘‘sivoj zoni‘‘ dopuštenih udaraca.

Lakat je odsjeo iza uha, a neki tvrde da je Gane pogodio JDS-a u potiljak. Ganeu je pobjeda svakako ostala zabilježena i bila je to najveća pobjeda u njegovoj dotadašnjoj karijeri. Nakon toga pobijedio je još Jairzinha Rozenstruika, Alexandera Volkova i Derricka Lewisa, no Francis Ngannou zaustavio je pobjednički niz početkom ove godine.

Gane nakon toga nije nastupao, ali u kavez se vraća ove subote. Tai Tuivasa bit će njegov protivnik u glavnoj borbi večeri na UFC-ovom eventu u Parizu, a ususret nadolazećem obračunu dvojice sjajnih teškaša, UFC nas je podsjetio na Ganeovu odličnu izvedbu protiv Juniora dos Santosa. Kako je izgledao Ganeov prvi nokaut pod okriljem UFC-a, pogledajte u videu ispod teksta.

Linker
13. travanj 2024 15:39