UFC

(VIDEO) Volkanovski i Cejudo imali bliski susret: ‘Kao natjecatelja, maksimalno te poštujem‘

Volkanovski i Cejudo

 Twitter (ufc)
Dvojica velikana ovog sporta iskazali su si veliko poštovanje

Mjesecima več slušamo Henryja Cejuda kako zaziva priliku da napadne UFC-ov pojas u perolakoj kategoriji. ''Triple C'' silno želi postati ''C4'', a osvajanjem pojasa u perolakoj kategoriji, Cejudo bi postao prvim UFC-ovim borcem koji je titulu osvajao u tri različite težinske kategorije.

Još proljetos ove godine, Cejudo je vidio jako dobru priliku za uskočiti u meč za titulu prvaka. Max Holloway otkazao je prvotno ugovoreni meč protiv Volkanovskog, a Cejudo je svim silama pokušao uskočiti kao zamjena. UFC se odlučio za Chan Sung Junga kojeg je Volkanovski deklasirao.

Dana White isticao je kako Cejudo uopće nije u USADA-inom protokolu te da mora ostvariti barem jednu pobjedu unutar te kategorije, prije nego dođe u konkurenciju za napad na titulu. Cejudo se ubrzo vratio u USADA-in protokol kojim testiraju borce na doping, a njegove ambicije i dalje su iste.

Alexander Volkanovski sinoć je ponovno obranio titulu prvaka u perolakoj kategoriji. Izdominirao je prvak svog protivnika Maxa Hollowayja, a uzevši u obzir koliko je Holloway dominantan protiv ostatka kategorije, nameće se pitanje tko uopće može parirati Volkanovskom. Upravo zato Cejudo vidi priliku za preskočiti red.

Mnogi Cejuda smatraju ''trash talkerom'' onda kada proziva Volkanovskog, ali ''Triple C'' sinoć se susreo s Volkanovskim lice u lice i pokazao je koliko zapravo cijeni prvaka.

''Sve ovo je natjecanje, čovječe. Ja se samo želim nadmetati. Kao natjecatelja, maksimalno te poštujem. Čestitam ti, ti si broj 1, ali ja samo želim znati koliko daleko mogu dogurati. Ovdje sam.'', rekao je Cejudo koji je bio prepun poštovanja prema prvaku perolake kategorije.

Alexander Volkanovski također je bio prijateljski nastrojen i nikakvih tenzija između njih nije bilo. Cejudo je kasnije podijelio UFC-ov video na svom Twitter profilu te je uputio još jednu poruku.

''Ništa mi više nije preostalo za pokazati. Ako se moram vratiti i ponovno osvojiti svoj pojas u bantam kategoriji kako bih dobio priliku u višoj kategoriji, onda ću to i napraviti. Ali uvijek sam preferirao napraviti nešto što nikada prije nije učinjeno.'', poručio je Cejudo koji se jednostavno voli upisivati u povijesne knjige.

Činjenica je da Volkanovskom polako ponestaje adekvatnih izazivača, a možda je upravo Henry Cejudo borac koji mu može pružiti pravi otpor. Nastavak godine trebao bi donijeti povratak ''Triplea C-ja'', a hoće li Cejudo postati ''C4'', saznat ćemo u vremenu koje slijedi. Lijepo je ipak vidjeti uzajamno poštovanje dvojice velikih boraca.

Linker
25. travanj 2024 05:09