UFC

(VIDEO) Walt Harris čak dvojicu teškaša rangirao ispred Stipe Miočića: 'Couture je GOAT, a...'

Randy Couture i Stipe Miočić
 Ilustracija
UFC-ov teškaš Walt Harris je ovih dana došao u centar pažnje MMA javnosti prozivkom čovjeka s kojim se očito nitko osim njega i Jona Jonesa ne želi boriti - Francisa Ngannoua. No, Amerikanac je također i analizirao stanje na samom vrhu svoje kategorije nakon što je Stipe Miočić opet preuzeo tron od Daniela Cormiera. Unatoč svim postignućima "Vatrogasca" i dalje neke borce rangira ispred njega!

Upitan u razgovoru s novinarkom Helen Yee je li Stipi slavlje na UFC-u 241 osiguralo titulu GOAT-a teške kategorije, Harris je oprezan unatoč velikom respektu prema hrvatsko-američkom nokauteru.

"U mojim očima i dalje ne. Mislim da je Randy Couture najbolji. To je samo moje mišljenje. Ali mislim da je Stipe na dobrom putu da ga se smatra jednim od najboljih svih vremena, zasigurno...", odgovara Harris.

Dapače, Harris je i Rusa Fedora Emelianenka rangirao iznad Stipe po postignućima u svojoj karijeri. On je prema njemu broj dva iza Couturea.

"Fedor je također negdje na vrhu. Zaboravio sam Fedora, on je definitivno na broju dva. Mislim da je Randy broj jedan, on je zaslužan za revoluciju MMA sporta u ovoj kategoriji. To je za mene najbitnije. Fedor je također pobijedio mnoge velike protivnike. Stipe je na putu prema vrhu, vidjet ćemo!", objašnjava svoj stav Harris kojeg 7. prosinca očekuje Alistair Overeem - još jedan legendarni teškaš.

No, unatoč respektu prema "The Reemu", Harris je uvjeren da će ga nokautirati. I to prilično jednostavno...

"Mislim da su na mojoj strani godine, brzina, agilnost i kretnje. I to protiv većine teškaša. Mislim da je je još jedna moja prednost to što jurim prema vrhu. Da budem iskren."

"Loša je stvar boriti se protiv mene u ovom trenutku moje karijere. I zato sam siguran da ću ga pobijediti nokautom", zaključuje Harris.

Američki teškaš je neporažen u posljednja četiri nastupa. Tri je protivnika nokautirao, uključujući i Rusa Alexeya Oleynika u posljednjem meču. Posljednji poraz je doživio još 2017. godine od Marka Goodbeera. Ukupno u karijeri ima 13 pobjeda i 7 poraza.

Čitav razgovor s Harrisom pogledajte u nastavku:

Linker
23. travanj 2024 13:57