UFC

(VIDEO) Yan i Sterling sreli su se u Abu Dhabiju: Susret je prošao podosta neočekivano

Petr Yan i Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Funkmastermma)
Dvojica ponajboljih bantamaša na svijetu nekoć nisu bili u dobrim odnosima

Dugo su Petr Yan i Aljamain Sterling bili veliki rivali i među njima vladao je veliki animozitet. Sterling je u trećem mjesecu 2021. godine porazio Yana, ali u meču koji je povlačio puno kontroverze.

Naime, krajem četvrte runde Yan je Sterlinga pogodio koljenom u glavu, ali radilo se o nedozvoljenom udarcu. Aljo nije mogao nastaviti borbu i pojas je osvojio diskvalifikacijom Yana. Sterling je tada naišao na kritike Yana, ali i mnoštva MMA fanova. Nazivali su ga glumcem i ‘‘prvakom na papiru‘‘.

Nije Sterlingu išla u prilog niti činjenica da je dugo odgađao revanš, ali Aljo se mučio s ozljedom vrata. U četvrtom mjesecu ove godine napokon je uslijedio revanš, a Sterling je slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Ponovno je bilo onih koji se ne slažu s njegovom pobjedom, ali ipak se radi o puno čišćoj pobjedi nego što je bila ona prva.

Cijelo to vrijeme Sterling i Yan nisu se međusobno podnosili, a u tjednu uoči drugog meča bila je puno trzavica. Yan je prijetio smrću Sterlingu i njegovom timom, a bilo je i bliskih susreta koji ipak nisu eskalirali sukobima dvaju timova.

Oba borca nastupit će za 12 dana u Abu Dhabiju na UFC 280 eventu. Sterling će titulu braniti protiv T.J. Dillashawa, a Yana čeka obračun protiv Seana O‘Malleyja. Ususret eventu, Yan i Sterling sreli su jedan drugoga u Abu Dhabiju, ali čini se da tenzija više nema i susret je prošao bez ikakvih trzavica. Borci su kratko popričali, zaželjeli su sreću jedan drugome i sportski se pozdravili.

Problema nije bilo ni na relaciji Merab Dvalishvili - Petr Yan. Gruzijac je jako dobar prijatelj i timski kolega Aljamaina Sterlinga, a nerijetko je prednjačio u sukobima zavađenih strana. Yan je i njemu pružio ruku prilikom ovog susreta, a lijepo je vidjeti kako trojica ponajboljih bantamaša na svijetu mogu biti jedan blizu drugog bez nepotrebnih incidenata.

Susret Yana i Sterlinga možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
18. travanj 2024 03:24