UFC

(VIDEO) Za GSP-a je Khabib 'možda i najveći ikada', poslušajte s kakvim ga je savjetom ispratio u mirovinu

Khabib Nurmagomedov i Georges St-Pierre
 Twitter
"Khabib je donio sjajnu odluku i povukao se dok je bio na vrhu. Kakav kraj savršene karijere..."

Možda je dio fanova očekivao da će Khabib Nurmagomedov (29-0) u subotu prozvati legendarnog Georgesa St-Pierrea, ali umjesto toga na Otoku Yas pala je objava prekida karijere.

Neki su iznenađeni, a neki ne, ali Khabibova odluka čini se konačnom i nekako nam je teško zamisliti da će se neporaženi dagestanski 'stroj' predomisliti. Još je teže uopće ulaziti u takva nagađanja nakon što smo čuli da je i sam rekao kako "nema šanse" da će se vratiti bez svog oca, ali i nakon što je otkrio da je svojoj majci obećao kako poslije okršaja s Justinom Gaethjeom odlazi u mirovinu.

Dugo je u borilačkoj zajednici jedna od glavnih tema bio potencijalni meč Khabiba i danas također umirovljenog GSP-a. Sudar možda i najboljih boraca u povijesti MMA mogao bi se nazvati borbom iz snova, ali od toga izgleda neće biti ništa.

A koliko poštuje Khabibovu odluku, pokazao je i sam St-Pierre koji je o novonastaloj situaciju progovorio u razgovoru s ESPN-om.

"Bio sam iznenađen. Nisam to očekivao. Mislio sam, a i svi su mediji pričali da on želi doći do 30-0. No, to je njegov izbor. Kakav je to samo bio sjajan način za završetak karijere. Ostavio je nevjerojatno nasljeđe. Jedan je od najboljih - možda i najbolji koji su se ovime bavili", rekao je slavni Kanađanin.

Iako je GSP i sam nekoliko puta priznao da bi možda izašao iz mirovine za jedan takav 'superfight', danas je sretan zbog Khabiba i nema ga apsolutno nikakvu namjeru mamiti u Octagon.

"To se nije dogodilo, a ja sam sretan s trenutnom situacijom. Khabib je sada nepobjediv. Neporažen je i bila je to jedna savršena karijera. O njemu ne možemo ništa loše reći. Savršena karijera, 29-0 i umirovio se dok je na vrhu i to s najboljom izvedbom u karijeri. Što više poželjeti? Bilo je to nevjerojatno. Savršena borba u savršenoj karijeri", nahvalio je Khabiba pa nastavio:

"Možda bih to u normalnim okolnostima i napravio (tražio ga da ostane aktivan za još tu jednu borbu, op.a.), ali u ovakvim okolnostima to ne bih nikada tražio. On prolazi kroz teško razdoblje i treba mu vremena za oplakivanje. Jako poštujem Khabiba, a ovo čime se bavimo je sport. Ovo je i puno više od sporta, ovo prelazi na onu ljudsku stranu priče i samo želim sve najbolje njemu i njegovoj obitelji."

"Stalno vidim sportaše koji prihvaćaju previše borbi, a to je nešto ne želim drugima. Khabib je donio sjajnu odluku. Kao i sve u životu, sve ima početak i kraj. Za sve postoji rok trajanja, a ako ga probijemo, onda se pojavljuju problemi", dodao je Georges.

Imao bivši UFC-ov prvak u velter i srednjoj kategoriji i jedan savjet za svog nesuđenog protivnika:

"Slijedi svoje srce. Slijedi ono što te čini sretnim i što čini sretnima ljude koje voliš. Bez pritiska. Donesi pravu odluku u pravo vrijeme i mogućnosti su za tebe neograničene. Možeš raditi što god želiš. Čestitam ti. Kakva sjajna karijera", poručio je legendarni GSP.

Linker
26. travanj 2024 00:39