UFC

(VIDEO) ‘Zaiskrilo‘ je na sparingu između Alexa Pereire i Glovera Teixeire: Trener ih je morao razdvojiti

Alex Pereira i Glover Teixeira

 Instagram (alex Pereira)
Dvojica brazilskih boraca žestoko se pripremaju za svoje sljedeće nastupe

Ekspresno je Alex Pereira dogurao od statusa debitanta u UFC-u do izazivača za titulu u srednjoj kategoriji. ‘‘Poatan‘‘ je debitirao u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji u 11. mjesecu protekle godine, a godinu dana kasnije borit će se za pojas.

Tri pobjede trebale su Pereiri da mu UFC omogući priliku za napad na titulu, a 12. studenog (11. mjesec) čeka ga obračun s Israelom Adesanyom. Pereira i Adesanya dobro se poznaju iz kickboksačkih dana, a Brazilac je dvaput slavio u dva međusobna obračuna.

Kad je MMA u pitanju, Adesanya je puno iskusniji borac od Pereire, ali Izzy je i dalje borac koji preferira stojku i sve svoje protivnike dobiva na temelju svog vrhunskog kickboksa. Pereiri svakako bolje odgovaraju protivnici koji nisu hrvači ili grappleri, no u sve u svemu, čeka nas fantastičan meč. Adesanya i Pereira predvodit će UFC 281 event koji će se održati u Madison Square Gardenu.

Ususret nadolazećem meču, Alex Pereira žestoko se priprema. Jedan od glavnih Alexovih trening partnera je Glover Teixeira, bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije. Društvenim mrežama danas se proširila snimka njihovog sparinga, a može se reći da je pomalo i ‘‘zaiskrilo‘‘ između dvojice kolega, ali i prijatelja.

Pereira i Glover upustili su se u otvorenu razmjenu, udarci su sijevali s obje strane, a iako se jasno čuo signal za kraj runde, dvojica Brazilaca nastavili su s razmjenama. Trener se morao uključiti i razdvojiti ih, ali Pereira i Glover odmah su se sportski pozdravili nakon razdvajanja.

Unatoč tome što nisu htjeli stati s razmjenom, vidljivo je kako animoziteta između njih nema. Čini se da obojica jednostavno uživaju u sparinzima i sigurno puno uče jedan od drugog. Glovera Teixeru vjerojatno čeka revanš s Jirijem Prochazkom za titulu u poluteškoj kategoriji, ali taj meč još nije službeno ugovoren. Sudeći po sparingu s Pereirom, Glover se priprema kao da ima ugovoren meč, a pretpostavka je da će se Glover i Jiri obračunati 10. prosinca (12. mjesec) na UFC 282 eventu.

Linker
14. travanj 2024 19:04