UFC

(VIDEO) Zhang Weili prezentirala nevjerojatnu fizičku snagu: Lakoćom je podigla Ngannoua

Weili Zhang i Francis Ngannou

 Screenshot (twitter, Francis Ngannou)
Izazivačica za pojas u slamka kategoriji podigla je teškaša koji je više nego dvostruko teži od nje

Meč između Carle Esparze i Zhang Weili na UFC 281 eventu nalazi se podosta u sjeni glavne borbe večeri između Israela Adesanye i Alexa Pereire. Esparza će braniti svoju titulu prvakinje u slamka kategoriji, a Zhang Weili pokušat će ponovno doći do pojasa, nakon što ga je izgubila u četvrtom mjesecu 2021. godine.

Esparza je s druge strane dvaput u karijeri dolazila do UFC-ove titule, a u svoje vlasništvo vratila ju je u petom mjesecu ove godine. Podijeljenom sudačkom odlukom porazila je Rose Namajunas, nakon pet rundi vrlo lošeg meča.

Iako je prvakinja i iako je dvaput porazila borkinju (Namajunas) koja je dvaput bila bolja od Zhang Weili, Kineskinja svejedno u meč ulazi kao velika favoritkinja. Oko 1,30 kreće se koeficijent na pobjedu Zhang, dok je pobjeda Esparze na koeficijentu u iznosu od 3,80.

Zhang bi stilski mogla ponuditi pregršt problema za prvakinju. Kineskinja je u stojci vrlo opasna, posjeduje razorne udarce, sjajnu kondiciju, a otkako trenira pod paskom Henryja Cejuda, njeno hrvanje također se diglo na višu razinu. Esparzino glavno oružje upravo je hrvanje i teško je očekivati njenu pobjedu ako ne uspije odvesti borbu u parter.

To joj neće biti nimalo lako, jer Zhang je fizički jedna od najsnažnijih borkinja u kategoriji. Kako bi dodatno prezentirala svoju snagu, Zhang je podigla Francisa Ngannoua, prvaka UFC-ove teške kategorije.

‘‘Ne mogu vjerovati da me podigla kao da nemam 293 ‘pounda‘ (132,90 kg). Nisam bio za to, jer sam se pribojavao da će si ozlijediti leđa i pokušavao sam joj to objasniti. Odjednom sam se našao u zraku. Njezina snaga nadilazi sve granice.‘‘, napisao je Francis u objavi na svom Twitter profilu.

Nadamo se da se Zhang nije stvarno ozlijedila ovim iskazivanjem svoje fizičke snage, ali uistinu je impresivan način na koji je borkinja slamka kategorije (-52 kg) podigla prvaka teške kategorije koji je usput otkrio da je gotovo 13 kilograma iznad gornje granice teške kategorije (120,20 kg),

Linker
15. travanj 2024 09:25