UFC

Volkan Oezdemir: Učinio sam što sam morao, Rakić će dugo pamtiti ovu borbu

Volkan Oezdemir i Aleksandar Rakić
 screenshot/Youtube
Nakon velike pobjede na UFC Fight Nightu u Busanu, kojom je zaustavio niz Aleksandra Rakića, Volkan Oezdemir otkrio je što misli da je njihovu borbu presudilo, a prokomentirao je i štetu koju je napravio Rakićevoj nozi.

Oezdemir je pobjedu uzeo podijeljenom odlukom s kojom se mnogi nisu složili. No, uvijek je tako kad je u pitanju neizvjesna borba. Rakić je otvorio na bolji način, no Švicarac je iskusno iskoristio priliku kad mu se pružila. Na kraju su odlučile nijanse, no odlučile su u njegovu korist.

"Podijeljena odluka uvijek znači neizvjesnu borbu. Prvu rundu je on vjerojatno uzeo, no već od početka druge sam se počeo osjećati bolje. Polako, korak po korak, pogađao sam udarce u tijelo nakon kojih bi on usporavao pa sam onda pogađao i udarce u noge da ga usporim još više. Polako sam preuzimao inicijativu i bio bolji kako je borba odmicala", rekao je Volkan na konferenciji za medije nakon priredbe u Busanu.

Prisjetio se situacije iz ožujka i borbe protiv Domincka Reyesa. Tada je vrlo neizvjesnu borbu Volkan izgubio. To ga je bacilo na borbu s Ilirom Latifijem, a nakon toga i ovu protiv Rakića, a Reyes je pobjedom protiv Weidmana osigurao napad na titulu.

"Već sam imao sličnu situaciju s Dominickom Reyesom, a tada sam bio na krivoj strani sudačke odluke. Tada sam bio siguran da je pobjeda moja pa ovog puta nisam ništa očekivao dok nisam čuo odluku. Ova je borba zapravo bila suprotna od te. Tamo sam bio bolji u početku pa usporio, a ovdje je bilo suprotno. Bio sam jako sretan kad mi je sudac podigao ruku, bilo je to veliko olakšanje", otkrio je, da bi onda dodao nešto o udarcima u nogu koji su Rakića usporili, a njemu otvorili put prema pobjedi.

"Očito je kako mi je bio plan pogađati njegovu nogu, ali uvijek se tu mora dodati još nešto. Morao sam to više kapitalizirati, te udarce sam trebao kombinirati s onima u glavu. No, odradio sam svoj posao kako sam morao, napravio sam mu popriličnu štetu i on će zapamtiti ovu borbu", zaključio je na kraju Volkan, koji je sad u nizu od dvije velike pobjede i ponovno gleda prema samom vrhu.

Linker
24. travanj 2024 07:44