UFC

Volkanovski istaknuo pozitivne strane ‘short noticea‘: ‘Svjež sam, borba je najlakši dio posla‘

Alexander Volkanovski

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije smatra da uskakanje na ‘‘short notice‘‘ donosi brojne prednosti

Veliko poštovanje MMA javnosti Alexander Volkanovski uživa već neko vrijeme, a razina tog poštovanja dodatno je porasla ovaj tjedan. Prvak UFC-ove perolake kategorije pristao je boriti se protiv Islama Makhacheva, iako mu je meč ponuđen samo 11 dana uoči samog eventa.

Nije Volkanovski niti sekunde dvojio, iako će se na suprotnoj strani kaveza naći jedan od najboljih boraca na svijetu. Ranije ove godine Makhachev je porazio Volkanovskog, iako je Volkanovski tada prošao kompletan trening kamp. Ovaj put Volkanovski ‘‘s kauča‘‘ ulazi u kavez, ali Australac ističe da to nosi određene prednosti.

‘‘Svi ističu negativne i mnoštvo ih je, ali definitivno postoje i prednosti uskakanja na ‘short notice‘. Činjenica da sam svjež, mentalno i fizički, bit će nešto nerealno. Nisam prošao kroz sav onaj pritisak jednog trening kampa. Nisam se nosio s pritiskom razmišljajući o taktikama. Borba je najlakši dio cijelog tog procesa, a meni preostaje odraditi samo taj lakši dio. Priprema za borbu nije zabavna. Nemojte me krivo shvatiti, ja sam discipliniran i uvijek ću se pripremati. Ali nisam se morao iscijediti i trenirati pod ozljedama. Dolazim maksimalno svjež, bez ogrebotine.‘‘, rekao je Volkanovski za ESPN, a zatim je istaknuo kako ima plan i viziju za revanš s Makhachev.

‘‘Nikada nisam imao čišću viziju o tome što ću napraviti unutar kaveza, a to je zapravo čudno jer nikad nisam imao ovako malo vremena. Ususret ostalim mečevima, pripremao sam se za najgore. Sada nemam vremena pripremati se za najgore i fokusiram se na ono što trebam učiniti. Volk na 11 dana ‘short noticea‘ opasan je čovjek.‘‘, objasnio je Volkanovski.

Sjajno je čuti kako Volkanovski vidi sve pozitivne stvari koje donosi uskakanje na ‘‘short notice‘‘ i ne zamara se onim negativnim. Islam Makhachev pripremao se za Charlesa Oliveiru i prošao je težak trening kamp. Volkanovski je stilski posve drukčiji protivnik od Oliveire i Makhachev se brzo mora prilagoditi na promjenu. Naravno da će Makhachev doći fizički maksimalno pripremljen, dok Volkanovski možda nije u svojoj najboljoj formi, ali činjenica je da Volkanovski nikada nije imao problema s kondicijom.

Po završetku njihovog prvog međusobnog obračuna, Islam Makhachev bio je vidno iscrpljen i premoren, dok to nije bio slučaj kod Volkanovskog. Doda li Volkanovski gas nešto ranije u ovom meču, mogao bi dovesti Makhacheva u nezgodnu situaciju.

‘‘Dugo već imam Makhacheva i revanš u svojim mislima. Definitivno sam puno toga naučio u prvoj borbi i puno toga mogu drukčije odraditi. To sam znao još dok sam bio u kavezu s njim, znam što trebam činiti. Islame, dolazim s kauča, a bolje ti je da učiniš nešto, jer ovo će biti prava noćna mora za tebe.‘‘, poruka je očito samouvjerenog Volkanovskog.

Teško je očekivati meč bolji od onog prvog, jer njihov prvi meč prava je prezentacija MMA-a na najvišem mogućem nivou. Ne sumnjamo ipak da će i drugi meč zadovoljiti publiku, a hoće li ishod biti drukčiji, saznat ćemo za tjedan dana.

Linker
16. travanj 2024 04:49