UFC

Ponajbolji ‘grappler‘ svijeta tvrdi da sambo kao sport ne postoji: ‘Islam ionako nikoga ne može završiti u parteru‘

 Islam Makhachev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vrlo je ovo zanimljivo razmišljanje od strane Craiga Jonesa, no ipak vjerojatno nije ispravno toliko podcijeniti sambo

Za točno tjedan dana gledat ćemo novi okršaj između Islama Makhacheva i Alexandera Volkanovskog, iako to nije bilo prvotno planirano za UFC 294 priredbu u Abu Dhabiju. Charles Oliveira je na sparingu zaradio posjekotinu zbog koje je morao otkazati meč, a samo desetak dana prije je izazov prihvatio Volkanovski.

Ponajbolji ‘‘grappler‘‘ svijeta i Alexanderov trening partner, Craig Jones, pak ne vjeruje u bazni sport Islama Makhacheva. Jones je rekao kako je po njemu sambo mit i da taj sport u realnosti ne postoji, a da će ovoga puta Volkanovski to i dokazati.

‘‘On će biti čovjek koji će dokazati da sambo ne postoji. Većina borilačkih vještina je ubijena 1993. godine, ali na neku foru je taj sambo preživio do 2023. Dakle, Volkanovski će ubiti taj sambo, tako da se nadam da ćemo od tada prestati slušati o tom ruskom plesaču‘‘, rekao je Jones za Submission radio.

‘‘U pripiremama za prošlu borbu smo se dosta fokusirali na obrane od ‘submissiona‘, a ipak se ispostavilo da je to bio gubitak vremena jer Islam ne zna izvesti niti jedan ‘submission‘. Samo zna držati leđa 20 minuta. Čuli smo za sambo, ali nismo vidjeli da baš radi. Sambo kao takav ne postoji, to je mit‘‘, dodao je.

Vrlo je ovo zanimljivo razmišljanje od strane Craiga Jonesa, no ipak vjerojatno nije ispravno toliko podcijeniti sambo. Da, možda sa isključivo sambo vještinama nećete uspjeti na vrhunskoj razini MMA-a, no teško je demantirati činjenicu da je to jako dobar bazni sport.

Linker
24. travanj 2024 06:49