UFC

Volkanovski o narativu koji vlada uoči okršaja s Islamom: ‘Definitivno mogu puno izgubiti, u pitanju je naslijeđe!‘

Alexander Volkanovski

 Screenshot/YouTube
Kralj perolake divizije ne slaže se s tezama koje ovih dana dominiraju javnim prostorom

Tri dana dijele nas od velikog okršaja Islama Makhacheva i Alexandera Volkanovskog u borbi večeri na UFC 294 priredbi u Abu Dhabiju. Kao što je dobro poznato, Charles Oliveira ispao je iz prethodno ugovorenog meča s dagestanskim borcem za pojas lake kategorije, a novostvorenu priliku za revanš s Islamom spremno je odlučio iskoristiti "Volk", koji je, na "short notice" uskočio u priču i tako oduševio borilačke fanove.

Makhachev i njegov tim prethodno su ustvrdili kako Volkanovski nema što izgubiti budući da je u pitanju naslov prvaka u lakoj, a ne perolakoj kategoriji, te da već ima spremno opravdanje za poraz s obzirom na teške okolnosti u kojima prihvaća borbu. Taj i takav "nema što izgubiti" narativ ubrzo se ustalio u velikom dijelu borilačke javnosti, a to je sada komentirao i sam Volkanovski.

"Cijela ova ‘nema što izgubiti‘ priča je glupa. Nemojte me krivo shvatiti, veliki je pritisak na Islamu i ja to razumijem, ali u pitanju je naslov u lakoj kategoriji, mi razgovaramo o naslijeđu. Ako izgubim, moje će naslijeđe pretrpjeti veliki udarac. Ne bih više imao šanse za titulu u lakoj kategoriji. Definitivno mogu puno izgubiti", rekao je "Volk" u srijedu na "media dayu", pa dodao:

"Mislim da bi Makhachev doživio veliki udarac gubitkom svoje ostavštine, porazom od nekoga tko je prvak u perolakoj, odnosno u kategoriji niže i dolazi s rokom od 12 dana. Veliki je pritisak na njemu, ali ja još uvijek mogu puno izgubiti".

Linker
30. travanj 2024 08:28