UFC

Volkanovski o Rodriguezu: ‘On je možda moj najopasniji izazivač do sada‘

Alexander Volkanovski

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Dobro je vidjeti da Volkanovski ipak ne uzima olako Rodrigueza i da nije fokusiran samo na revanš protiv Makhacheva

UFC 290 nam ovog ljeta između ostalog donosi i okršaj za titulu u perolakoj kategoriji. Prvak Alexander Volkanovski se vraća u svoju matičnu kategoriju nakon što je pokušao postati dvostruki prvak, a čeka ga opasni Yair Rodriguez.

Iako Islama Makhacheva nije uspio pobijediti, ne taji kako ima ambicije ponovno otići u laku kategoriju i ponovno ga izazvati. Pri tome svakako ne smije izgubiti fokus s Rodrigueza, a izgleda da to ni neće učiniti jer je izjavio da je Yair možda i najopasniji izazivač u perolakoj kategoriji do sad:

‘‘Yaira vidim kao pravog izazivača, on je opasan borac. On bi mogao biti jedan od najopasnijih boraca s kojima sam se do sada borio. Kada govorimo o nepredvidivosti i nokaut snazi, te svim ostalim alatima koje posjeduje, moram ga shvatiti vrlo ozbiljno. Ja mislim da sam ja najbolji borac na svijetu. No, ovog tipa ne smijem shvatiti olako. On je dominirao i izgledao odlično u posljednjim borbama‘‘, rekao je Volkanovski za TheMacLife.

‘‘On je jako dobar s tim svojim brzim stvarima, ali to je sve što on imao ranije. No, sada izgleda puno bolje u svim aspektima. Izgleda jako nepredvidivo, a kada ga pritišćete pogađa vas iz raznih kutova. To je uvijek velika prijetnja. U takvim slučajevima planiranje i borilački IQ trebaju doći do izražaja, tako da me to uzbuđuje i jedva čekam‘‘, dodao je.

Dobro je vidjeti da Volkanovski ipak ne uzima olako Rodrigueza i da nije fokusiran samo na revanš protiv Makhacheva. Rodriguez mu je uistinu jako neugodan protivnik i na nogama i u parteru, tako da će njihova međusobna borba sigurno biti jako zanimljiva.

Linker
26. travanj 2024 12:42