UFC

Alexander Volkanovski iznio svoje planove nakon obrane pojasa: ‘Ne znam kad će se ta borba dogoditi, ne u skorije vrijeme‘

Feb 12, 2023; Perth, WA, AUSTRALIA; Islam Makhachev (red gloves) fights Alexander Volkanovski (blue gloves) during UFC 284 at RAC Arena.,Image: 755514049, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Obećao sam da ću postati aktivniji i češće se boriti, ispunio sam to‘

Nakon što je postao prvak u perolakoj kategoriji boreći se samo jednom 2020. i 2021. godine, Volkanovski je obećao da će biti aktivniji. U 2022., "The Great" je pokazao dvije svoje najbolje izvedbe u karijeri, ako ne i najbolje, pobijedivši "Korejskog zombija" Chan Sung Junga i Maxa Hollowaya. Volkanovski se već jednom borio ove godine, ali na kraju nije podignuta njegova ruka.

Na UFC-u 284 prošle veljače (drugi mjesec) Volkanovski je namjeravao ispisati povijest, izazivajući novopečenog kralja lake kategorije Islama Makhacheva za pojas lake kategorije. U konačnici, Makhachev je pobijedio jednoglasnom odlukom, ostavljajući Volkanovskom nadu za revanšem. Budući da se Makhachevov povratak očekuje u Abu Dhabiju 21. listopada na UFC-u 294, Volk nije imao drugu opciju nego da ugovori novu borbu.

"Obećao sam da ću postati aktivniji i češće se boriti, ispunio sam to. Pitali su me nakon borbe želim li pričekati revanš ili se boriti u perolakoj kategoriji, a ne želim čekati uokolo. Ne znam kada će se ta borba dogoditi, ali ne izgleda da će biti u skorije vrijeme. Radije bih se borio u perolakoj kategoriji nego odradio revanš negdje na kraju godine, kad god to bilo."

Na istom eventu kada je Volkanovski izgubio protiv Islama, Yair Rodriguez postao je privremeni prvak u perolakoj kategoriji te će biti novi izazivač Australcu 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC-u 290.

Mjesec dana prije nego što Volkanovski pokuša osigurati petu uspješnu obranu naslova, glavni izazivači u lakoj kategoriji Charles Oliveira i Beneil Dariush borit će se za očekivanu sljedeću priliku protiv Makhacheva. Unatoč porazu u posljednjoj borbi, Volkanovskog to ne sprječava da ostvari svoj cilj dvostrukog prvaka. Stoga, najbolja izvedba iz obje borbe može odrediti što će se dogoditi u promotivnom povratku na Fight Island i obrani pojasa lake kategorije.

Linker
20. srpanj 2024 03:10