UFC

Volkanovski otkrio koji meč najviše želi odraditi: ‘Ne radi se o novcu, nego o ostavštini‘

Alexander Volkanovski

 Screenshot (youtube, Contato Highlights)
Prvak UFC-ove perolake kategorije želi poraziti sve bivše prvake perolake kategorije

Rasprava oko najvećeg borca u povijesti UFC-ove perolake kategorije uvijek se svodi na četiri imena. Jose Aldo, Max Holloway, Conor McGregor i aktualni prvak Alexander Volkanovski četvorica su boraca koji se rezultatima ističu iznad svih ostalih boraca koji su kročili UFC-ovom perolakom kategorijom.

Prvak Alexander Volkanovski na putu je da se izdvoji čak i iznad te trojke, ali i sam nerijetko priznaje da će mu trebati još nekoliko obrana titule da bi prestigao Josea Alda koji je pojas branio čak sedam puta. Volkanovski ima četiri obrane titule, neporažen je unutar UFC-ove perolake kategorije, a može se pohvaliti i pobjedama nad Aldom i Hollowayjem.

Volkanovski je porazio Hollowayja čak tri puta, dok je Alda porazio u jedinom međusobnom obračunu koji su odradili. Pobjede nad Aldom i Maxom ima i Conor McGregor, a upravo je McGregor borac kojeg bi Volkanovski najradije dodao u svoj rezime pobjeda, odnosno to je borac s kojim se najviše želi boriti. Gostujući u ‘‘The MMA Fan Podcastu‘‘, Volkanovski je upitan o meču za kojim žali što se nije dogodio, a nije dugo razmišljao o odgovoru.

‘‘Poprilično lako mi se odlučiti za Conora McGregora, jer on je nekoć bio u perolakoj kategoriji. Moramo se sjetiti prvaka koje sam porazio. Porazio sam sve ostale prvake perolake kategorije. Conor McGregor jedini je prvak s kojim se nisam borio u ovoj kategoriji. Conor u ‘primeu‘, siguran sam da bi svi htjeli vidjeti taj meč. Ako bismo nekako mogli upariti Conora u ‘primeu‘ i Volkanovskog u ‘primeu‘, to bi bilo posebno.‘‘, istaknuo je Volkanovski.

Conor McGregor nije samo Volkanovskom borac s kojim bi se najradije obračunao. Mnogi borci koji nastupaju u lakoj i velter kategoriji žele upravo taj meč, ali glavni razlog leži u ogromnom novcu koji donosi meč protiv McGregora. Volkanovski ističe da novac nije nešto što meč protiv Conora čini njemu primamljivim.

‘‘Svi će pričati o novcu i to je jedini razlog zašto žele taj meč. Naravno da taj meč donosi podosta novca zbog svog cirkusa i ‘hypea‘. Ali ako pričamo o ostavštini, znate da bi pobjedom protiv Conora imao pobjede nad svim prvacima perolake kategorije, a planiram upisati i najviše obrana titule također.‘‘, pojasnio je prvak perolake kategorije.

Volkanovski će svoju petu obranu titule tražiti 8. srpnja (sedmi mjesec) na UFC 290 eventu. Upravo će njegov meč biti glavna borba večeri, a protivnik će mu biti Yair Rodriguez. Hoće li Volkanovski ikada uspjeti izboriti meč protiv McGregora, stvarno je teško predvidjeti s obzirom na sve trenutne okolnosti.

Linker
20. travanj 2024 01:36