UFC

Volkanovski protiv Hollowaya već idućeg mjeseca, očekuju se još dvije borbe za titulu

Volkanovski vs. Holloway
 screenshot/YouTube
Alexander Volkanovski i Max Holloway trebali bi se boriti idućeg mjeseca na UFC 251 priredbi

UFC je krenuo s pripremama za svoju iduću veliku priredbu, što bi trebao biti UFC 251, koji će se održati 11. srpnja na Fight Islandu. Iako ove godine, iz svima jasnih razloga, neće biti International Fight Weeka u Las Vegasu, promocija će na popularni datum drugog vikenda u srpnju ipak organizirati jak program. Sve se čini kako će se na njemu nalaziti tri borbe za titulu, a prva od njih je pred službenom potvrdom.

Kako otkriva Ariel Helwani, Alexander Volkanovski će svoju prvu obranu titule prvaka perolake kategorije morati odraditi protiv čovjeka kojem je istu u prosincu prošle godine oduzeo, Maxa Hollowaya. Australski Makedonac u toj je borbi bio brži, precizniji i konkretniji od do tada dominantnog prvaka. Ipak, upravo ta dominacija, ali i popularnost Hollowaya, razlog su zašto će odmah dobiti priliku vratiti pojas tamo gdje je pune tri godine prije toga bio.

Oni su zapravo prvobitno trebali predvoditi pravi UFC 251, koji bi se u normalnim uvjetima održao 7. lipnja u Perthu. No, kako se sve promijenilo, tako je ta priredba dobila novi datum i mjesto održavanja. UFC-ov Fight Island trebao bi uskoro biti u pogonu, a neslužbene informacije nam otkrivaju kako se nalazi u Abu Dhabiju.

Osim ove borbe, Helwani otkriva kako bi se na tom programu trebala naći još dva okršaja za titulu. Prva je već najavljena borba za titulu bantam kategorije između Josea Alda i Petra Yaya, dok se vjeruje kako će tamo titulu velter kategorije braniti Kamaru Usman. Popis njegovih potencijalnih protivnika je malo veći, no čini se kako trenutno najbolje kotira Gilbert Burns.

Linker
24. travanj 2024 17:25