UFC

Volkanovski smatra da Max Holloway nije u padu: ‘On i dalje može pobijediti većinu top izazivača‘

Max Holloway

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije u hvalospjevima je pričao o svom velikom rivalu

Rivalstvo Maxa Hollowayja i Alexandera Volkanovskog jedno je od najzanimljivijih u proteklih nekoliko godina, barem kad su UFC-ova rivalstva u pitanju.

U periodu od kraja 2019. godine pa do sredine 2022. godine, Holloway i Volkanovski triput su se međusobno obračunali. U prvom meču jednoglasnom odlukom, uvjerljivo je slavio Alexander Volkanovski. Holloway se prekonsolidirao za revanš, pružio je daleko bolji nastup, ali ponovno je izgubio.

Podijeljenom sudačkom odlukom Volkanovski je upisao drugu pobjedu nad Maxom, a mnogi su mu tu pobjedu osporavali sve do trećeg međusobnog obračuna koji se dogodio u sedmom mjesecu 2022. godine. Volkanovski je u toj borbi totalno nadjačao Hollowayja i pružio je besprijekoran nastup za novu pobjedu jednoglasnom odlukom.

Holloway je sada u situaciji gdje se nalazi na prvom mjestu u poretku izazivača perolake kategorije, ali triput se već borio protiv Volkanovskog i teško je pronaći smisao za još jedan meč, barem u nešto bližem periodu koji slijedi. Radi se o nezahvalnoj poziciji za Maxa koji djeluje kvalitetnije od ostatka rostera, ali Volkanovski mu je nepremostiva prepreka. Unatoč tome, Volkanovski smatra da Max ima još puno toga za ponuditi u kategoriji.

‘‘I dalje mislim da je on bio sjajan prvak, te da je još uvijek odličan borac i da može pobijediti većinu top izazivača. Imamo jaku kategoriju i nekoliko tipova je u usponu. Naravno da će nadolazeći borci sve više evoluirati. Ali što se Maxa tiče, ne radi se o tome da je Max opao. Ja sam ga jednostavno pročitao i podigao sam se na višu razinu, posebno kad su u pitanju samopouzdanje i slične stvari. Mislim da se više o tome radilo. On je i dalje jako težak protivnik za bilo koga u našoj kategoriji.‘‘, nahvalio je Volkanovski svog rivala u intervjuu za ‘‘The AllStar‘‘.

Max Holloway trenutno nema ugovoren sljedeći nastup, ali zasigurno može poslužiti kao sjajna provjera za neke od nadolazećih izazivača poput Arnolda Allena, Ilie Topurie ili Movsara Evloeva. Upiše li dvije do tri pobjede u takvim mečevima, novi napad na titulu ponovno će imati smisla.

Linker
24. travanj 2024 22:52