UFC

Cormier: ‘Ukoliko Volkanovski pobijedi Makhacheva, to će biti najveće iznenađenje u povijesti MMA-a‘

DC, Islam i Khabib

 Instagram, Daniel Cormier
DC smatra kako Mahkachev jednostavno neće biti ugrožen sa bilo čim što nudi Volkanovski, a do meča je malo više od mjesec dana

UFC 284 je na rasporedu za malo više od mjesec dana, no već se u proteklih nekoliko mjeseci uvelike govori o glavnoj borbi večeri, a to je borba za pojas u lakoj kategoriji između Islama Makhacheva i Alexandera Volkanovskog. Još od desetog mjeseca prošle godine i UFC 280 priredbe se znalo da je Volkanovski sljedeći izazivač u lakoj kategoriji, a samo se čekao pobjednik između Makhacheva i Oliveire.

Pobjedu je te večeri odnio Makhachev, i to u vrlo dominantnom tonu. U Abu Dhabiju je ‘‘submissionom‘‘ pobijedio Oliveiru i okrunio se pojasom, a odmah mu je u kavez ušao Volkanovski i izazvao ga. Od tog trenutka su počele razne teorije i viđenja ovog meča, no uglavnom im je zajedničko to da će Makhahcev odnijeti pobjedu.

Tako misli i Daniel Cormier, a rekao je i da bi pobjeda Volkanovskog bila najveće izenađenje u povijesti MMA-a:

‘‘Bilo je jako puno iznenađenja u MMA sportu, ali po mom mišljenju ako Volkanovski pobijedi Makhacheva, to će biti najveće. To bi bilo veće od ičega što smo do sad vidjeli, jer kažem vam, kada uđete u detalje ovog meča shvatit ćete da je to užasno težak meč za Volkanovskog. To je zato što su njegove vještine kao stvorene za Makhacheva‘‘, rekao je DC u svom podcastu.

‘‘Volk je jako velik tip, sjetite se koliko je bio velik dok je igrao ragbi. No to nije bitno, jer je dosta niži, a to ide u korist Makhacheva. Mislim da bi to bilo najveće iznenađenje u povijesti MMA-a‘‘, zaključio je Cormier.

Linker
20. travanj 2024 04:09